Silifke'de Turizm Haftası Kutlandı

Silifke'de Turizm Haftası Kutlandı

Silifke'de Turizm Haftası Kutlandı


Silifke Kaymakamlığı öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Turizm Derneği tarafından organize edilen turizm haftası, Silifke’de kutlandı.

15-22 Nisan Turizm haftası dolayısı ile ilçe merkezinde bulunan tarihi  Jüpiter Tapınağında  tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programa ; Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediyesini temsilen Eyüp Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, İlçe Jandarma Komutanı Bülent Keskinsoy, TCSG 305 Bot Komutanı Mehmet Ebcim, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çetin, Silifke Kent Konseyi Başkanı Rıfat Karaduman, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programda, Gazi Ortaokulu Müzik Öğretmeni Emel Partal, Halk Ozanı Mehmet Partal tarafından türkü şöleni, Silifke Halk Eğitim Merkezi Folklor  grubu tarafından da folklor gösterisi düzenlendi. 

‘’İşimiz vatandaşa hizmettir. Potansiyeli ve zenginlikleri harekete geçirmektir.’’

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, yaptığı konuşmasında, Silifke’de turizm alanında yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, şunları söyledi ,"Bu hafta vesilesi ile Turizm konusunda farkındalıklarımız artsın, turist karşılama, turist ağırlama, turist uğurlama konusundaki becerilerimiz gözden geçirilsin. Eksiklerimiz masaya yatırılsın. Önümüzdeki turizm sezonunda iş birliği, el birliği, gönül birliği yapılsın dileklerinde bulunuyorum.

Silifke’nin sahip olduğu bu potansiyelden Silifkeliler ne kadar haberdar,  bunu ortaya koymak lazım. Yeterince  haberdar mıyız. Bu konuda da öz eleştiri yapma mecburiyetimiz var diye düşünüyorum. Silifke’de her yıl kutladığımız Turizm Haftasını farkındaysanız farklı mekanlarda kutlamaya devam ediyoruz. Uzuncaburç’ta Turizm Haftası kutlamıştık. Oradaki çalışmalara hız kazandırdık. Projelerin hazırlanması bu projelerin Adana Kültür Varlıkları Koruma Kurulu onayından geçirilmesi aşamaları tamamlanmış oldu. Uzuncaburç’ta çevre düzenlemesi projesi hazırlanmış olup, hayata geçtiği zaman bu hazırlanan ve kuruldan geçen projelerin restorasyon çalışmaları yapıldığında ve restorasyonlar devam ederken yapacağımız çevre düzenlemesi ile birlikte Uzuncaburç’a başka bir hayat taşımayı hayal ediyoruz. Hayalden öte hedefliyoruz. Uzuncaburç Doğu Akdeniz’in Efesi olduğunu herkes görecektir. Uzuncaburç, pansiyon işletmelerinin hayata geçmesi, atölyelerin kurulması, satış stant reyonlarının oluşturulması, kafelere lokantalara kadar 30 milyonluk bir proje. Burası için konaklamayı  konakladıklarında da  etrafı gezebilecekleri bir turizm hareketliliği olacak diye düşünüyoruz.

2017 yılının Ağustos ayında da Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan ile birlikte Uzuncaburç’u gezdiğimizde orada neye ihtiyacımız olduğunu sorduğunda ihtiyaçlarımızı ortaya koyduk. Proje çalışmalarımız tamamlandı. Geçen sene Tekir Ambarında proje çalışması bitti. Restorasyon projesi koruma kurulu tarafından onaylandı. Yaklaşık maliyeti çıkarıldı. Bunlar büyük projeler. Silifke kalesinde 2018 yılında yapılan restorasyon çalışmalarının bedeli 14 milyon lira. Cennet Cehennem ise yine  12 milyon liralık bir oranla çevre düzenlemesi çalışması yürütülüyor. Kalkınma Bakanımızın bütçesinden Valiliğe aktarılan 12 Milyon liralık kaynakla gerçekleştirilmiştir.

Mersin’deki 8 Turizm gelişim bölgesinin 4’ü Silifke’dedir. İşimiz vatandaşa hizmettir. Potansiyeli ve zenginlikleri harekete geçirmektir. Amacımız, Bu ülkenin her bir karışını alın terlerimizle sulayarak bereketlendirmek daha da güçlü bir Türkiye’yi inşa etmektir.’’ dedi.

Silifke Turizm  Danışma Bürosu Birim yetkilisi Ertan Barut  ise yaptığı konuşmasında ,’’ Bu yıl da aynı coşku ve heyecan ile Turizm haftası kutlanıyor. Turizm, ekonomik kalkınmayı, uluslararası sosyal ve ekonomik ilişkilere katkıda bulunmayı, ırk, dil, din, cins ayrımı yapmaksızın insanın hak ve hürriyetlerine bağlı kalmasını amaçlayan önemi her geçen gün artan bereketli önemli bir sektördür. Turizm  aktiviteleri sosyo- kültürel ,sosyo- ekonomi diğer sektörlerden daha önemlidir. İlimiz ve İlçemiz Turizm alanında önemli avantajlar sağlamaktadır dedi. Bölgemiz turizm alanında tüm dünyada akıllara gelecek ve tercih edilecek bir yer olacaktır. Turizm Haftamız kutlu olsun.’’ Dedi

Silifke Turizmi Geliştirme, Tanıtım ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Küçük ise,’’ Silifke’mizin değerlerini ve ürünlerini nasıl  bir Turizm potansiyeline sahip olduğunu sizlere anlatmamıza gerek yok. Önemli olan Turizm değerlerimiz bir restorasyon yönetimi ile bunu dünyaya pazarlamak gerektiğine inanıyoruz. Bunu yapabilmemiz için de şehrimize, kentimize büyük bir alt yapı veya bir ulaşım sorunu tesis sorunu gibi birçok sorunlarla karşı karşıyayız. Geçtiğimiz son beş yılda çok çalışmalar yaptık tanıtım anlamında. Devletimizin yapmış olduğu yatırımlar var. Bu dönemde de  hep beraber Silifke’de  turizm adına çalışmalar yaparak  Silifke’mizi sadece uluslar arası konseyde iyi bir konuma getireceğimize inanıyorum.’’ Diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ilçe genelinde düzenlenen Silifke’nin turizmi, tarihi ve turistik değerlerini anlatan fotoğraf, resim yapma, şiir ve kompozisyon yazma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36