SİLİFKE'DEN KARDEŞ ZİYARET

SİLİFKE'DEN KARDEŞ ZİYARET

SİLİFKE'DEN KARDEŞ ZİYARET

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Başkan Yardımcısı ve Kardeş Şehir Komite Başkanı Ömer Savar ve Kültür Müdürü Üstün Zayim, Almanya’daki kardeş şehir Hassloch’u ziyaret etti.

Silifke’den Almanya-Hassloch’a giden kardeş şehir heyetini Hassloch Kardeş Şehir Komite Başkanı Eliasbeth Metzner, Komite Başkanı Thomas Stumpf, Tercüman Esin Zeytin, Yabancılar Danışmanı ve Tercümanı İnci Uzun, Hassloch Belediyesi Kardeş Şehir Görevlisi Brigitte Wenz, Kardeş Şehirlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Tobias Meyer karşıladı.

“SİLİFKE’MİZİ YURT İÇİNDE VE YURT DIŞINDA TANITMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Hassloch ve Silifke kardeş şehir ilişkilerinin iki ülke insanları arasındaki dostlukların gelişmesine önemli katkıları olacağını vurgulayan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "İki şehir arasındaki kardeşlik anlaşmamız dün olduğu gibi bugün de en iyi şekilde devam etmektedir. Sosyal, kültürel ve eğitim alanlarındaki çalışmalarımıza ve işbirliğimize daha fazla önem vererek, medeniyetlerin beşiği Silifke’mizi, gerek yurt içi gerekse yurt dışında tanıtmaya devam ediyoruz. Heyetler, karşılıklı gerçekleştirmiş oldukları ziyaretlerde iki ülke insanının hem birbirlerini hem de kültürlerini yakından tanıma imkânı bulmaktadırlar. Bizlerde Silifke heyeti olarak kardeş şehrimizin daveti üzerine buraya geldik ve Hassloch’un tarihi ile doğal güzelliklerini gördük. Silifke Belediyesi olarak kardeş şehir ilişkilerimizde üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmekteyiz." dedi.

METZNER, “SİLİFKE’Yİ VE SİLİFKE İNSANINI ÇOK SEVİYORUZ”

Silifke'ye daha önce birkaç kez heyet olarak geldiklerini ve bazı ziyaretlerle çalışmalar yaptıklarını kaydeden Hassloch Kardeş Şehir Komite Başkanı Eliasbeth Metzner ise "Silifke kültürel olarak çok zengin, güzel bir ilçe. Tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldık. Kardeş şehrimiz Silifke’yi gerek sosyal medya gerekse görsel basın aracılığıyla yakından takip etmekteyiz. Belediyemizin yapmış olduğu yenilikler ve başarılı çalışmalar gerçekten bizleri de mutlu ediyor. Silifke gerçekten çok değişmiş ve güzelleşmiş. Bizler Silifke'yi ve Silifke insanını çok seviyoruz. Bu kardeşliğin bir ömür boyu sürmesi için elimizden gelen çabaları göstereceğiz. Sadece şehir olarak değil, her konuda kardeş olmak istiyoruz." diye konuştu.

Yapılan ziyaretin ardından kardeş şehir ekibi Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Komite Başkanı Ömer Savar ve Kültür Müdürü Üstün Zayim’e çeşitli hediyeler takdim ederken, Silifke ekibi de kardeş şehir heyetine ilçenin tarihi ile doğal güzelliklerini anlatan kitaplar, broşürler ve çeşitli hediyeler takdim etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36