SİLİFKE KESİMHANESİ KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ AÇILDI

SİLİFKE KESİMHANESİ KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ AÇILDI

SİLİFKE KESİMHANESİ KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ AÇILDI

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin eski mezbahanenin yerleşim yeri içinde kalması, soğuk hava deposu ve raylı sistemi olmaması sebebiyle Silifke’de yaptırdığı kesimhanenin açılışı yapıldı.

Kurban Bayramı öncesinde bölge halkının hizmetine sunulan Silifke Kesimhanesi’nin açılış törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz, Silifke Ülkü Ocakları Başkanı Murat Sezer, İlçe Kadın Kolları Başkanı Leyla Çam, Taşucu Ülkü Ocakları Başkanı Emir Cömert, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, açılışta yaptığı konuşmada, “Kurban Bayramı arifesinde böyle bir tesisin Silifkelilere hizmet edecek noktaya gelmesi, belediyemiz açısından bir problemin daha çözüldüğü anlamına geliyor” dedi.

Başkan Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak çok büyük bir coğrafi alana hizmet ettiklerini belirterek, “Mersin’de daha önce bir tane ruhsatlı kesimhane vardı, o da Tarsus kesimhanesi. Onun dışında gerek özel gerek resmi hiçbir mezbahanenin maalesef ruhsatı yok. Bizim bunu çözüme kavuşturmamız gerek. Birçok usulsüzlükle boğuşan Mersin Mezbahanesi ile başlamak istedik. Tam manasıyla bir bulmaca çözer gibi çaba sarf ettik. Hala tam olarak sorun çözülebilmiş değil. İnşallah yaşanılan sorunların üstesinden gelinecek” şeklinde konuştu.

Büyükşehir olmanın kolay olmadığını, büyükşehir olabilmek için kentin problemlerinin çözümlenmiş olması gerektiğini ifade eren Başkan Kocamaz, “Mersin’i gerçek manada Büyükşehir yapmaya odaklanmış bir yönetimin olması gerekir. Biz göreve başladığımızda devraldığımız belediyenin bırakın büyükşehir belediyesi olmasını, sıradan bir belediye bile olmadığını biliyorduk. Ama bir uçtan başlamak gerekiyordu ve biz de halis bir niyetle besmele çekip işe bir uçtan başladık. Bugün başladığımız noktaya baktığımızda Mersin her geçen gün güzelleşiyor. Mersin’deki değişimi ve gelişimi sadece Mersin’e değil tüm Türkiye’ye hatta dünyaya yansıtmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz” diye konuştu.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise açılışta yaptığı konuşmada, “Kurban Bayramı öncesi böyle bir tesisi ilçemize kazandıran Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ediyorum. Silifke halkımız daha temiz ve daha hijyenik bir kesimhaneye kavuştu. Aldığı hizmetlerle Silifke’nin çehresi değişmeye başladı. Önümüzdeki günlerde de inşallah daha güzel hizmetlere kavuşacaktır” dedi.

Silifke’ye Modern ve Hijyenik Kesimhane

722 m2’lik kapalı alana sahip olan ve 20 ton et, 2 ton sakatat soğutma kapasiteli üç adet soğuk hava odası bulunan Silifke Kesimhanesi’nde günlük 50 büyükbaş, 100 de küçükbaş hayvan kesimi yapılabilecek.

Tarsus’tan sonra bölgenin işletme onayı almış ikinci büyük kesimhanesi olma özelliğine sahip olan Silifke Kesimhanesi; ciğer, işkembe ve kellelerin ayrı ayrı temizlenip paketlenebilmesine ve soğutularak et satış yerlerine sunulabilmesine imkan sağlıyor.

Kesimhanede etin ve sakatatın dış ortamdan kontaminasyonunu önlemek için dış ortamdan tamamen yalıtılmış körük sistemi, katı atıkların ve kanın ayrı ayrı depolanarak uzaklaştırıldığı ve atık suyun arıtılarak deşarjının sağlandığı atık su arıtma tesisi de bulunuyor.

Silifke Kesimhanesi’nde ayrıca hayvan nakliye araçlarının temizliğinin yapılabileceği bir adet dezenfeksiyon ünitesi de yer alıyor.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79