Silifke Kültür Haftası’nda sergi açılışları yapıldı

Silifke Kültür Haftası’nda sergi açılışları yapıldı

Silifke Kültür Haftası’nda sergi açılışları yapıldı


43. Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında yer alan sergiler açıldı. Sergilerin açılış kurdelesini Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Cumhuriyet Savcısı Fatih Kocaman, Cezaevi Müdürü Abdullah Yalçın kesti.

Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında Kültür Müdürlüğü Binasında Nesrin Trak, Nazan Kundak, Ahmet Tarlacı, Hatice Serin, Gönül Seçinti, Siyah Beyaz Sanat Merkezi, Halit Aker Grubu, Halit Aker, Neşe Ayşe Ravanoğlu, Yakup Serin, Aslı Kasap, Zerrin Baydar, Meral Özmansur, Yeliz Okşar, Çağla Akıncı Uysal, Nurhayat Aker, Gönül Soldan, İlhame Öztürk, Halil İbrahim Seyhan, Mürüvet Hanım Konağında Merve Doğa Akdoğan, Oğuzhan Karaduman, Hasibe Güner, Göksu Vakfı, Mustafa Tepe, Serdar Güngör, Fatih Can, Zeki Özkartal, Mehmet Sağ, Atatürk Evinde Müze Müdürlüğü, Kültür Evinde Bahattin Erim ve Mine Uyar, Cezaevi Müdürlüğü Standında Ceza Evi Müdürlüğü Sergisi, Aliye Esin Apartmanı Kat 1’de Silifke Kadın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Nesrin Esin Ak sergilerinin açılışı yapıldı.

Bu yıl 43. cüsü kutlanan Uluslararası Silifke Kültür Haftası programı kapsamında sergi açılışlarını gerçekleştirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Kültür Haftasının bu yıl daha kültürel ve sanat ağırlıklı geçeceğini belirterek, “Her yıl düzenlediğimiz festivallerimizde ilçemizin bir yönü ön plana çıkarılıyor. Bu yıl da Silifke’mizin kültürünü, sanatını, tarihini ve sporunu ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. 43. Uluslararası Kültür Haftasına katılan tüm konuklara ve hemşerilerime iyi eğlenceler dileyerek, sergi açan sanatçılarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“SANATA VE SANATÇIYA DEĞER VEREN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Silifke’de sanata ve sanatçıya değer veren bir belediye başkanı olmasından her zaman gurur duyduklarını ifade eden sanatçılardan Ahmet Çelik, “Belediyemizin sanata böylesine ilgi gösterdiği bir dönemde, burada sergilerin açılması, insanların bu sergilerde bir araya gelmesi ve sanata ve sanatçıya destek vermesi ilçemiz açısından çok önemli. Silifke geçmişte bu etkinliklere hasretti. Çok şükür daha ikinci yılında her geçen gün sanatsal, kültürel ve sosyal etkinlikler artarak devam ediyor. Silifke sadece sergilerle değil, tiyatro, taş heykel sempozyumu ve kent sempozyumu gibi kültürel ağırlıklı çalışmalarla kendini tanıtıyor. Başkanımıza ve emeği geçen belediye ekiplerine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

















Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36