Silifke Mezbahanesi’nin temeli atıldı

Kırsala hizmetlerini aralıksız sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Silifke’de hayata geçireceği Silifke Mezbahanesi’nin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Silifke Mezbahanesi’nin temeli atıldı

Temel atma törenine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Eski Milletvekili Kadir Ural, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Meclis üyeleri, daire başkanları, Silifke mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, göreve geldikleri andan itibaren halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğunun bilinci ile hareket ettiklerini ve bu hizmet anlayışı ile ilk olarak Mersin’e yakışan, çağa uyak uyduran, vatandaşların önceliği olan projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. 

Silifke’deki mevcut mezbahanın modernize edilmesinin sadece günü kurtaracağını, bu nedenle yeni bir mezbahanın yapımını uygun gördüklerini ifade eden Başkan Kocamaz, “Teknik personellerimizin yaptıkları inceleme neticesinde mevcut mezbahanın yerleşim alanı içerisinde kaldığı, soğuk hava deposunun bulunmadığı, raylı sistemin olmadığı ve kesimlerin yerde yapıldığı tespit edilmiştir. Bunlar insan sağlığını tehdit eden ve Mersin gibi çağdaş bir kente yakışmayan görüntülerdi. Bugün temelini attığımız mezbahane ile hijyenik, kontrol edilebilir, soğuk hava deposu ile bozulmayı önleyen, raylı sistemi ile kolay kesim sağlayan tam anlamıyla donanımlı bir hizmeti inşallah hayata geçireceğiz. Böylece hijyenik ve güvenilir şekilde kesimhaneden çıkacak olan etleri alnımızın akıyla vatandaşımızın sofralarına ulaştırabileceğiz” dedi.

Seçimden önce sadece merkezde değil, Mersin’in tamamında mahalli müşterek ihtiyaçları karşılayacaklarının sözünü verdiklerini ve şimdi de bu verdikleri sözleri hayata geçirdiklerini belirten Başkan Kocamaz, “Silifkemize, yol çalışmalarından alt yapıya, çevreden ulaşıma kadar pek çok hizmeti verdik, vermeye de devam ediyoruz. Yolu bakımsız olan ana caddelerle birlikte sorumluluk alanımızdaki mahalle yollarımızın asfalt ve bakım çalışmalarını sürekli olarak yapıyoruz. Susuzluğun ne demek olduğunu biliyoruz. Bu yüzden de içme suyu hattı olmayan yerlere içme suyu hattı döşüyoruz” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Silifke’de gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirecekleri hizmetlere de değinen Başkan Kocamaz, “Silifkemize yapacağımız yatırımlar aslında geleceğimize, Mersinimize yapacağımız yatırımdır. İlçemizi gelin birlikte yönetelim, birlikte büyütelim, hep birlikte geliştirelim” dedi.

Silifke’ye Modern Mezbahane

Bölge için büyük önem taşıyan ve 722 m2’lik kapalı alana sahip Silifke Mezbahanesi’nde koyun, keçi ve sığır kesim hattı, üç adet soğuk hava deposu, sakatat odaları ve idari birimler yer alacak.

Kesime gelen hayvanların dinlenmesini sağlamak üzere 305 m2’lik alan üzerine padoklar yapılacak, mezbahanede ayrıca atıkların çevreye zarar vermesini önlemek amacıyla arıtma tesisi de bulunacak.

Günlük 50 küçükbaş ve 100 büyükbaş hayvanın kesiminin yapılabileceği Silifke Mezbahanesin’de hijyenik ve güvenilir şekilde kesimi gerçekleştirilen etlerin vatandaşların sofralarına sağlıklı bir şekilde ulaştırılması hedefleniyor.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36