Silifke Ülkü Ocakları, Şehit Öğretmen Ekim Güngör adına kütüphane açtı

Silifke Ülkü Ocakları, Şehit Öğretmen Ekim Güngör adına kütüphane açtı

Silifke Ülkü Ocakları, Şehit Öğretmen Ekim Güngör adına kütüphane açtı

 

 

Silifke Ülkü Ocakları tarafından Silifke’nin Tosmurlu İlk ve Orta Okuluna Şehit Öğretmen Ekim Güngör’ün adının yaşatılması için bir kütüphane oluşturuldu.

Okulun bahçesinde düzenlenen törende Şehit Öğretmen Güngör’ün ağabeyleri Sakıp, Galip, Dursun ve Kürşat Güngör ‘ünde hazır bulunurken,  törene MHP Mersin  İl Başkanı  Zeynel Uğur Gölgeli, ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Gökhan Demir,  MHP Silifke ilçe Başkanı Levent Nogay ve yönetim kurulu üyeleri, Ülkü Ocakları Silifke İlçe Başkanı Murat Sezer,  MHP’li belediye meclis üyeleri, MHP’li Silifke Belediye Başkan adayı Mücahit Aktan, Yahya Yılmaz, Ali Alptekin ve Eyüp Arslan, okul müdürü ve öğretmenleri ile Tosmurlu Köyü Muhtarı Remzi Kır katıldı.

‘Meydan okuyan değil, kitap okuyan nesiller yetiştirelim’

MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli açılışta yaptığı konuşmasında,  “Başlattığımız kitap toplama kampanyaları ile birlikte kütüphanesi olmayan köy okullarımıza da kütüphaneler açıp orada ki kardeşlerimizin de ihtiyaçlarını gidermek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bugün burada Ülkücü  Öğretmen Şehidimiz, ağabeyimiz Ekim Güngör  Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdik. Meydan okuyan değil, kitap okuyan nesiller yetiştirmeliyiz. Bugün burada  şehidimizin adını yaşatmak adına bir açılış yapmak ayrıca bizi gururlandırdı. Emeği geçen bütün kardeşlerimden Allah razı olsun” diye konuştu.

Ülkü Ocakları Mersin il Başkanı Gökhan Demir, “Ülkücü hareketin milletin bölünmez bütünlüğü, ezanların susmaması ve bayrağın dalgalanması konusunda nice şehitler verdi. Bu şehitlerden biride Öğretmen Ekim Güngör’dür.   Kütüphanede yetişecek gençlerin Mustafa Kemal Atatürk'ün armağan ettiği Cumhuriyet'e sahip çıkacaklar. Kütüphanenin açılışında emeği geçen Silifke Ülkü Ocakları Başkanı Murat Sezer  ve yönetimine teşekkür ederim"  dedi.

Okul içerisindeki odanın bir tanesini kütüphane olarak düzenlediklerini yaptığı açılış konuşmasında dile getiren Ülkü Ocakları Silifke ilçe Başkanı Murat Sezer ise,  şuana kadar yaklaşık 200-250 adet kitap bağışlanan kütüphanenin giderek zenginleşeceğinin altını çizerken destek olan herkese teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Başkan Sezer,  ‘Bizler ülkü ocakları olarak eli silah tutan değil, kitap tutan gençleri yetiştirmeyi kendimize  düstur edindik ve bu yolda çalışmalarımız sürüyor. Genel Başkanımız Sayın Olcay Kılavuz’un bizlere söylediği, ‘çevrilen her kitap sayfası  bizleri Turan’a bir adım daha yaklaştırır’ sözünden hareketle  bizlerde bugün Tosmurlu ilkokulunda kütüphane açılışı gerçekleştirdik. Kütüphanemizin açılışında büyük emeği olan sayın Ülkü ocakları Mersin il Başkanımız Gökhan Demir beyefendi olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu ülkenin okuyan gençlere ihtiyacı var. Bu kütüphane de aydınlanana gençlik Türkiye geleceğinde inşa sahibi olsun. Allah bu kütüphaneyi vatana millete hayırlı etsin” dedi.

Başkan Sezer konuşmasının sonunda, ‘Hakkımızda bu tür kütüphaneler ve yardımlar yaptığımız için devleti aciz durumda gösterdiğimizi dile getiriyorlar. Biz böyle insanlar değiliz bu böyle biline” dedi.

Konuşmaların ardından okulun koridorlarında Atatürk’ün, Oğuz Kağan ve Bilge Kaan’ın karikatürist çalışmaları gezildi.  Ardından kütüphanenin açılışı Şehit Güngör’ün ağabeyleri, Sakıp, Galip, Dursun ve Kürşat Güngör ‘le birlikte kurdelesi kesilerek yapıldı.





















Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36