Silifke'yi güzel günler bekliyor

Silifke'yi güzel günler bekliyor

Silifke'yi güzel günler bekliyor
 

Silifke Belediyespor Kulüp Başkanı Gürhan Dölek ve Futbol Şube Sorumlusu Alp Kadıoğlu, Mersin'de yayın yapan Kent Radyo da "Santra" programının konuğu olurken, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Silifke tarımıyla, turizmiyle, ticaretiyle Akdeniz'in incisi, Akdeniz'in güneşi  bir kentimiz. Herkesi Silifke'ye bekliyoruz diyerek söze başlayan  Silifke Belediyespor Kulüp Başkanı Gürhan Dölek,"15 Haziran 2019 günü yapılan Olağan üstü Genel Kurul ile yönetimimizi oluşturduk. Başkanlık görevine geldim, Alp Kadıoğlu'da Başkan Yardımcımız ve Futbol Şube Sorumlumuz oldu.  Yönetimimizde Mehmet Özel, Selçuk Kuztaş, Halil Sarı, Adem Karataş, Sadık Çelik ile birlikte yola çıktık. Gerçekten sıkıntılı bir süreçti. Silifke tam bir travma yaşamıştı. Türkiye'nin tüm liglerinde namağlup tek takım iken , kazanması halinde bir üst ligde yani 3.ligde olacakken, bir mağlubiyetle kendimizi  Süper Amatör Kümede bulduk. Tabi ki burada Bölgesel Amatör Ligin statüsünün de kötü ve acımasız oluşu etkili oldu. Bizde yönetim olarak böyle bir travma yaşamış takımı devraldık. Silifke Belediyespor Kulübü çok köklü bir kulüp, kuruluşu 1964 yılına dayanıyor. Yıllarca takım 2.ligde 3.ligde mücadele etti. Bizim gençliğimizde, çocukluğumuzda Ankaragücü Spor Kulübü ile ilçemizde  Türkiye Kupası karşılaşması yaptığımızı hatırlıyoruz. Bizim bakış açımızla Silifke Belediyespor'u çok daha marka, çok daha profesyonel bir halde bulmayı düşünüyorduk. Ama öyle olmadı. Tesislerimiz kullanılabilir durumda değildi. Önceden takımımıza dışarıdan gelen sporcular konuk edecek yer olmadığı için Göksu Otel'de kalıyordu ve oradan antrenmana ve maçlara gidiyorlardı. Efsane Başkanımız Ünal Ünüvar'ın adı verilen bir spor kompleksimiz vardı." dedi.

BİZ BİR AİLE OLDUK

Sözlerine devam eden Başkan Dölek,"Yaklaşık 1 yıl 1 aylık süre geçti ama bu süreçte eksikliklerimiz olabilir ama biz bir aile olduk. Özellikle bu sene sadece futbolda değil, tesis ve tesisleşme anlamında, hizmet binaları anlamında adımlarımız oldu.  Silifke Belediyespor Kulübü daha önce Medcem Silifke Belediyespor Kulübü olarak geçiyordu. Burada Medcem çimento fabrikasının büyük katkıları vardı. Rakamlarla anlatmak gerekirse sadece geçtiğimiz sezon Medcem'in yaptığı maddi destek 1 milyon 500 bin TL civarındaydı. Medcem bir karar aldı ve sponsorluktan çekildi. Onların sponsorluktan çekilmesi ile birlikte maddi sıkıntılarda başladı. Silifke Belediyesi, Medmar Mermer'den, Medcem her ne kadar sponsorluktan çekilse de onlardan da belli bir miktar destek aldık. Sponsor olan firmalar ortaya konulmuş birşeyler istiyorlar. 4 yıl maddi destekte bulunmuşsunuz milyonlar harcamışsınız ama ne oluyor takımı aldığınızda Süper Amatördeydi, Bölgesel Amatör Lige çıktı, takım tekrar Süper Amatörde oldu. Bu sefer sponsor firma şunu söylüyor bu kadar TL harcadım ama önüme koyacağınız somut bir veri başarı yok diyor.

HER ZAMAN SPORUN İÇİNDE OLDUM

Sözlerine devam eden Başkan Dölek, "1996-1997 sezonunda profesyonel kaleciydim. O dönem Silifkespor'a  imza attım ve profesyonel oldum. Aynı sene de Hukuk Fakültesini kazandım. Bir tercih yapmam gerekiyordu ve ben okumayı tercih ettim. Üniversite yıllarında kaleciliğe devam ettim. Hep içimizde bir uhde denir ya, Üniversite bittikten sonrada hiç ayrılmadık amatörden, çeşitli amatör futbol kulüplerinde kalecilik yapmaya devam ettim. Mersin Barosunun ve Mersin Adliyesinin takımlarında kalecilik yaptım. Sporun ve futbolun içinden geliyoruz. Ayrıca Kılıç Silifke İdman Yurdu Voleybol ve futbol kulübünde başkanlığını yapıyorum. Sporun içinde oldum ve kopamıyorum. Başkanlık bizim gönlümüzde olan birşeydi. Biz bu göreve talip olduk. Bu görevi de bize tevdi ettiler. Bizde kendi kadrolarımızı, birlikte çalışabileceğimiz arkadaşlarımızı, aile bireylerimizi seçtik ve göreve başladık.

15 GÜNDE TESİSLERİMİZİ HAZIRLADIK

15 Haziranda yönetim kurulunu oluşturduk, 22 Temmuzda Muzaffer Hocamız bizim idmanlara başlamamız lazım dedi. 22 Temmuzdan önce antrenmanlara başlayabilmek için yerin ve futbolcuların olması gerekiyordu. Tesisimiz güzel, biz baştan aşağı bir tesis yapmadık, kullanılmayan atıl durumda olan, dökülen bir yeri sporcularımıza bir yaşam alanı haline getirdik. Sporcularımızın kalabileceği otel odası konforunda odalar hazırladık. Yemekhane'ye eşya ve malzemeler aldık.  Taraftarlarımızın pankartlar için yaptıkları yerlerde boya kalmıştı ve boyaları jiletlerle, tinerlerle ellerimizle kazıdık.  Biz kulübün bir neferi olarak, askeri olarak 15 gün boyunca gece gündüz çalıştık. Bizim şampiyonluğumuz bir film hikayesi. Sonuç itibariyle ardında öyle yaşanmışlar var. Ama şampiyon olduk deyip bitirebiliyoruz."dedi.

SADIK ALTUNOK'A ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Sağolsun bu süreçte Başkanvekilimizin çok büyük desteği oldu. Onun ellerini her zaman omuzumuz da hissettik. Belediye Başkanvekilimiz maddi manevi desteklerini esirgemedi. Hiçbir sporcumuzun bizden alacağı yok. Hiçbir yere vadesi geçmiş borcumuz yok.

SİLİFKE VE SİLİFKELİ OLMA VAKTİ GELDİ

Sözlerine devam eden Başkan Dölek,"Bölgesel Amatör Lig ayrı bir zemin. Süper Amatör Kümede harcadığın paranın 5-6 katını harcamak gerekiyor. Bunun için Silifke ve Silifkeli olma vakti diyoruz. Seyirci potansiyelimize bakıyoruz, sahamıza bakıyoruz. Çoğu Bölgesel Amatör Lig takımında ya da 3. lig takımında Silifke gibi potansiyeli yok. 3 katlı tesis projemiz var. İlk 2 katında 28 kişilik sporcunun kalacağı, yemek yiyeceği, sosyal aktivite yapacağı bir tesis yapacağız. Çoğu il takımında böyle bir tesis yok şuanda. Silifke Belediyespor'un hakkı Bölgesel Amatör Lig değil, mutlaka profesyonel liglerde olunmalı ve Silifke'de de bu potansiyel fazlasıyla var. Çalışmalarımızı da hep ona göre yürütüyoruz ve Silifke Halkı bizi o yüzden seviyor." dedi.

İÇEL İDMAN YURDUNU TEBRİK EDİYORUZ

Sözlerine devam eden Başkan,"Dünya ve ülkemiz bir süreçten geçiyor. Korona virüs covid19 ile hala sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Vaka sayısı hala 1000'lerle ifade ediliyor. TFF bir karar aldı. 2.lig, 3.lig ve Bölgesel Amatör Ligi oynatmadı ve ligi tescil etti. Bu arada İçel İdman Yurdunu tebrik ediyorum. 3.ligde başarılar diliyoruz. Şehrimizin takımı ve renktaşımız. Bu arada bir belirsizlik var. 2020-2021 sezonunun ne olacağı belli değil. Bu belirsizlik nedeni ile bizde şuan kararsızız. Hayırlısı olsun." dedi.

SİLİFKELİLERİN KAPISINI ÇALMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Sözlerine devam eden Başkan Dölek,"Takımımıza maddi kaynak sağlamak amacıyla projeler üretiyoruz. Sporun içinde kalarak sporseverlere yeni branşlar açmaya çalışıyoruz. Tenis şubemiz var. Bayram Ali Öngel Tesislerimiz var. Burada  4 adet toprak kortumuz var. Belediyeden burayı kiraladık ve buradan az da olsa gelirimiz var. Bağış kampanyaları düzenlemek gibi düşüncelerimiz var. Geliri nereden sağlayabiliriz. Gerçekten Silifke'den Silifke'nin insanından ekmek kazanan, Silifke'ye borçlu olan insanların kapılarını çalmaya devam edeceğiz. Çünkü hepimizin Silifke'ye bir borcu var. Bizler Silifke'de yaşıyoruz ve Silifke'den para kazanıyoruz. Bizler böyle düşünüyoruz. Bizlerin gideceği insanlara da esnaflara da iş adamlarına da bunu dile getiriyoruz. Ben Silifke'ye, Mersin'e, Türkiye'ye inanıyorum. Amatör sporları bizim gibi insanlar, iş insanları desteklemezse  ilerlemesi gerçekten çok zor.  Futbol maliyetli bir spor, bizim voleybol takımımız şu an 2.ligde ama daha az maliyet ile daha üst liglere çıkma şansımız var salon sporlarında.  İnşallah kapı çalmaya devam edeceğiz. Maddi manevi destek isteyeceğiz." dedi.

LOGOLU MASKEMİZİ ALALIM TAKIMIMIZA DESTEK OLALIM

Sözlerine devam eden Başkan Dölek,"Önce sağlık, maskeye, sosyal mesafeye ve hijyene önem vermeliyiz. Biz hem sağlıklı kalmak hem de takımımıza destek almak için Silifke Belediyespor logolu maskeler yaptırdık ve satışa sunduk. Takımımıza büyük destek geldi. Satışlarımız hala devam ediyor. Bu arada dezenfektan ve kolonya projemiz de var. Yakında bu projeyi de gerçekleştireceğiz." dedi.

SPOR FUTBOLDAN İBARET DEĞİLDİR

Sözlerine devam eden Başkan Dölek,"Bizlerin bir sloganı var Spor Futboldan ibaret değildir. Evet futbolu çok seviyoruz ama bu bağlamda tenis, muay-tai, wu shu, atletizm ve karate gibi branşlarda da faaliyet göstereceğiz. Taşucunda Tenis Kortumuz var. Onun yanında da 13 bin metrekare özel spor alanı var. Belediye Başkan Vekilimiz önderliğinde o spor alanını değerlendirmek istiyoruz. İyi sporcu yetiştirmek istiyorsak önce tesislerimiz olacak. Geçenlerde Denizli'ye gittik Başkan Ali Çetin'in davetiyle tesisleri gezdik, bilgiler aldık. Bu gibi tesislerin Mersin'e Silifke'ye kazandırılması gerekiyor." dedi.

SİLİFKE'DE SPOR TURİZMİ OLMALI

Sözlerine devam eden Başkan Dölek, "Antalya'da takımlar devre arasını orada geçiriyorlar. Sahalar güzel, tesisler güzel, oteller güzel. Silifke başta olmak üzere bu çevrede devre arası kampı geçirilecek sahalar, tesisler, oteller olsa Güneydoğu, doğu ve iç anadoludaki futbol takımları Antalya'ya gideceğine buralara gelirler ve kamp yaparlar. Turizmi geliştirmek istiyorsak işte spor turizmi. Devre arası kampları takımlar burada geçirir ve Silifke Mersin ekonomisine büyük katkı sağlarlar.  Spor yatırımlarının Silifke'de Mersinde ve çevresinde artması için bizlerin oylarıyla meclise giden milletvekillerimizden biraz daha sahip çıkmalarını istiyoruz. Mersinde olimpiyatlar oldu ama bunun nimetlerinden faydalanmayan tek ilçe Silifke. Bu nimetlerden biz faydalanamadık. En azından bundan sonraki nimetlerden, projelerden faydalanmak istiyoruz spor ve tesis anlamında.Halk iyiyi doğruyu zamanla görüyor. Halkımızın bize güvendiğini düşünüyoruz. Biz her gittiğimiz yerde 1 TL bile veriyorsanız o  1 TL'nin spor için sporcu yetiştirmek için harcandığına emin olun dedik ve insanlar bize güvendi. Onlar bize yine güvenmeye devam etsin. SMS ile ilgili bağış kampanyası düşüncemiz var. Bu konuda bir takım adımlar atıyoruz atmaya devam ediyoruz. Valilikten de izin aldığımız zaman inşallah basın açıklaması ile bu konuyu da anlatacağız." dedi.

MUZAFFER HOCAMIZLA YOLA DEVAM EDİYORUZ

Muzaffer Hocamızla devam etmeme gibi bir seçenek yok.  Silifke Belediyespor'un bize kazandırdığı çok şey vardır ama en büyük kazanç Muzaffer Tozlu hocamızla çalışmak oldu. Biz bir aile olduk ve ailemizin  böyle bir reise ihtiyacı vardı. Futbolcularımızla olan ilişkileri, yönetimle olan ilişkileri, geçmişte oynadığı takımlar, çalıştırdığı takımlar, tecrübesi, bilgisi, kariyeri başarılarla dolu, saha içindeki ve saha dışındaki örnek davranışlarıyla iyi ki bizim hocamız oldu. Bu sezonda hocamızla yola devam edeceğiz. 

ULUSAL VE YEREL BASINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Sözlerine devam eden  Başkan Dölek,"Silifke yerel ve ulusal gazete basın mensupları başta olmak üzere Mersin yerel ve Ulusal basın temsilcilerine her zaman yanımızda oldukları için çok teşekkür ediyoruz."dedi.

Her zaman futbolla iç içe olduğunu belirten Silifke Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Alp Kadıoğlu," Futbol, spor tutkusu hiç bitmiyor, futbol oynadığım zamanlarda da güzeldi, Gürhan Başkanımdan teklif geldikten sonra başkanımla beraber olduğu için kabul ettim. Yönetim olarak biz bir aile olduk. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Kararlarımızın her zaman arkasında oldular ve desteklediler. Beden Eğitimi Öğretmenliğinden geldiğim için futbola bakış açım daha farklı. Futbolcu kardeşlerimizle iyi bir uyum yakaladık. Hocamızla abi kardeş ilişkisi içinde olduk. Hocamız benim üstümdeki yükü aldı. Önceki dönemlerde görev alan Murat Araycı abimizden de bilgiler aldık, yol gösterdi. Silifkelilerin hayır dualarıyla yol aldık ve şampiyon olduk."dedi.

TAKIMIMIZA GÜVENİYORUM

Sözlerine devam eden Alp Kadıoğlu," Biz takım olarak birbirimize hep güvendik. Muzaffer Hocamız benim üzerimdeki yükü aldı. Ticaretle uğraştığım için bazı dönemlerde idmanlara gidemiyordum . Bazen maliye işlerine, bazen mutfak işlerine, bazen antrenman malzeme işlerine bakarken futbolcularla aile olduk. Paralarını günü gününe verdik. Elimizde bütçemiz yoktu ama ben de geçmişte futbol oynadığım için onların ne hissettiğini biliyordum. Takımımızdan maddi veya manevi beklentim yok. Bu gönül, sevda olduğu sürece ve imkanlar dahilinde devam edeceğim."dedi.

SİLİFKELİLER YANIMIZDA

Futbol Şube Sorumlusu Alp Kadıoğlu,”Silifke halkımız her zaman yanımızdalar. Bu zor süreçte daha da yanımızda olmalarını istiyoruz. Taraftarlarımızda tribünden sadece takımımızı desteklemelerini ve agrasif hareketlerden kaçınmalarını rica ediyoruz. Takımımızın ve kendilerinin ceza yemesini istemiyoruz. Çok çılgın ve futbolu seven bir taraftar topluluğumuz var. Ceza yemeden yanımızda olmalarını arzuluyoruz.”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36