Silifke’de Çocuk Hakları Film Festivali Başlıyor

Silifke’de Çocuk Hakları Film Festivali Başlıyor

Silifke’de Çocuk Hakları Film Festivali Başlıyor

 Silifke Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Uluslararası Gezici Çocuk Hakları Film Festivali, 24 Kasım Cuma günü saat 18:00’da başlıyor. Festival kapsamında 36 film gösterime girecek olup, atölye çalışmaları, paneller, resim ve fotoğraf sergileri yer alacak.

Silifke Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenecek festivalde, 36 ücretsiz film gösterimi, atölye çalışmaları, paneller, sinema dünyasından konuklarla buluşmalar gibi etkinlikler yer alacak ve çocuklar arasındaki eşitliğe dikkat çekilecek. Çocuk haklarına yönelik eserleri izleyicilerle buluşturmayı ve çocuk haklarına yönelik film üretimini özendirmeyi amaçlayan festival kapsamında Silifke’den de yoğun bir katılımın gerçekleşmesi bekleniyor.

BAŞKAN TURGUT, “ÇOCUKLARIMIZ BİZLERİN UMUDUDUR”

Silifke’de ilk defa gerçekleştirilecek olan festival hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mustafa Turgut, “Festivalde çocuk ve yetişkinlere çocuk haklarını, çocuğun gözüyle görebilme ve hissettirebilmeyi amaçlıyoruz. Çocukların haklarını bilmeleri çok önemli. Haklarını bilmediğiniz zaman, hakkınızı arayamıyorsunuz. Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi “Çocuk sevgisi insan sevgisi için bir ihtiyaçtır.” Bizler sizlerin geleceğinin daha aydınlık olabilmesi için çalışmak mecburiyetindeyiz. Bugün dünyada çocuk işçilerin sayısı 250 milyonu aşmış durumda. Uluslararası Çalışma Örgütü, yaşları 5 ila 14 olan 132 milyon çocuğun tarım sektöründe çalışmaya zorlandığına ve bu nedenle eğitim ve sağlık olanaklarından yoksun kaldığına dikkat çekiyor.

Ayrıca çocuklar mafya ve çetelerin elinde; zorla gasp ve yankesicilik suçlarına yönlendiriliyor. 6-11 yaş arası 130 milyondan fazla çocuk okuldan yoksun kalıyor.

Tüm bu eşitsizliklerin arasında sizlerin geleceğine ışık yakmak, sizlere tertemiz bir dünya bırakmak için çaba sarf etmek bizim tüm görevlerimizden daha mühim. Göreve geldiğimiz günden bu yana, Silifke’nin kültürel ve sosyal anlamda, zengin tarihine yakışır gelişmeler yaşamasına vesile olmaya çalışıyoruz. Bu gelişmeler arasında çocuklarımızın geleceğimiz için önemini; hem yetişkinlerin hem de onların idrak etmesine katkıda bulunmak istedik. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz festivalle birlikte; tüm çocukların yarınlara umutla baktığı güzel, güneşli günlere; eşit hak ve olanaklara kavuşması umudu ile sevgilerimle…” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36