Silifke’de İlk Çağla Festivali

Silifke’de ilk defa Çağla Festivali ve Kültür Şenlikleri düzenlenecek.

Silifke’de İlk Çağla Festivali

Silifke Belediyesi bu yıl ilk kez Işıklı-Yeşilovacık-Hırmanlı ve Akdere Mahallelerinin katılımıyla Çağla Festivali ve Kültür Şenlikleri düzenleyecek.

Silifke Belediyesi öncülüğünde Işıklı, Yeşilovacık, Hırmanlı ve Akdere Mahalle Muhtarlıklarının ortaklaşa düzenlediği Çağla Festivali, ilk düzenlenecek olması sebebiyle vatandaşlar tarafından büyük beğeniyle karşılandı.

Yörenin tanıtımını ve kültürünü gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan festivali gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Bu yıl 13 Mart 2016 tarihinde ilkini düzenleyecek olduğumuz Çağla Festivalimizin önümüzdeki yıllarda daha büyük organizasyonlara öncülük etmesini istiyoruz. Böyle birlikteliklerimiz sayesinde yöremizi, tarım ürünlerimizi, doğal güzelliklerimizi, kültürümüzü ve sosyal yaşantımızı tüm dünyaya tanıtma imkânı buluyoruz. Bizim olan değerlerimiz nasıl bize sapasağlam geldiyse, bize düşen de bu değerlerimize sahip çıkıp, eksiltmeden, bilakis üzerine daha fazlasını koyarak geleceğe aktarmaktır.

İlçemizin de sosyal ve kültürel bakımdan gelişmesi, vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükselmesi, kısacası ‘merkez ve kırsalıyla daha yaşanılabilir bir Silifke’nin gerçekleşmesi’ hep hayalimiz, önceliğimiz ve hedefimiz olmuştur. Çağla Festivali ve Kültür Şenliklerimizin düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36