Silifke’de Kadın El Emeği Pazarı açıldı

Silifke’de Kadın El Emeği Pazarı açıldı

Silifke’de Kadın El Emeği Pazarı açıldı


Silifke Belediyesi kadını özgürleştiren, ekonomik ve sosyal hayata katan projelerine bir yenisini daha ekleyerek “Kadın El Emeği Pazarı”nı açtı.

Kadınların beceri, birikim ve göz nuru ile ürettikleri eşyaları değerlendirebilecekleri ve aile ekonomisine katkı sağlayabilecekleri “Kadın El Emeği Pazarı” Anıt Civarı Türkmen Güzeli Parkı’nda hizmete açıldı. Açılışta bir konuşma yapan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Belediye olarak ilkleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Yine bir ilki daha ilçemize kazandırıyoruz. Silifke’de cinsiyet eşitliği temelinde, kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayata katılımı ile özgürleşmesini sağlamaya yönelik projelerimiz kapsamında, ‘Kadın El emeği Pazarı’nı kurduk. Kadınlarımız el emeği, göz nuru ile ürettikleri ürünlerini değerlendirerek kazanç sağlayabilecekler. Böylece aile bütçesine katkı sağlayıp, ekonomik özgürlüklerini kazanacakları bir pazar imkânı bulacaklar.

Bugün burada üreten hanımlarımızın marifetlerini gördük. Hepsinin emeklerine ellerine sağlık… Çok güzel ürünler üretmişler. Hanımlarımız ürettikçe getirdikçe ve talepte oldukça devam edecek. Emeği geçen ve katılım sağlayan bütün herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Pazar, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ile birlikte eşi Pakize Turgut, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, CHP Kadın Kolları Başkanı Şerife Yörükçü ve kadınların kestiği kurdele ile açıldı.

Açılış sonrası stantları tek tek gezerek, kadınlara katılım belgesi veren Başkan Mustafa Turgut ve eşi Pakize Turgut, stant sahiplerinden el işi ürünleri hakkında bilgi alarak pazarın amacına ulaşacağına inandığını belirtti. Turgut, herkese bol kazanç dileklerinde bulundu.

EMEKÇİ KADINLAR TEŞEKKÜR ETTİ

Ayların emeğini gün yüzüne çıkarttıkları söyleyerek, Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’a bu sözünü yerine getirdiği için teşekkür eden emekçi kadınlardan Sadiye Çakıroğlu, “Aylardan beri yoğun bir şeklide koşuşturmanın bugün sonucunu görmekteyiz. Bugün üretici kadınlar olarak hepimiz bu açılışın gururunu ve onurunu yaşadık. Başkanımız bizlere verdiği bu sözü yerine getirdi ve Kadın Emeği Pazarını kurdu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Üretici kadınlardan Hüsnüye Tuna ise, Silifke’de böyle bir pazarın kurulmasından çok memnun olduğunu hem aile bütçelerine ekonomik katkı sağlayacağını hem de kendi ekonomik özgürlüğüne kavuştuğunu belirtti.

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36