SİLİFKE’DE KÖPEK BESLEME ODAKLARI KURULDU

SİLİFKE’DE KÖPEK BESLEME ODAKLARI KURULDU

SİLİFKE’DE KÖPEK BESLEME ODAKLARI KURULDU

 Mersin Büyükşehir Belediyesi tarağından Silifke ilçesine yapılan köpek beslenme odakları beğeni topladı.
ÖZEL HABER: ATİKE CEYLAN

Örnek bir proje olarak değerlendirilen köpek besleme odakları halkın yoğun ilgisini çekti.

Değişik noktalarında merkez oluşturularak sokak köpeklerin beslenme yerlerinin daha sağlıklı ve noktası olması açısından önem arz eden bu proje hayata geçirildi.

Silifke’ de sokak köpekleri başta olmak üzere sokak hayvanlarının kimseye rahatsızlık vermeden beslenmesini sağlanması düşünülen proje ile yemek vermek isteyenler bu noktalara yiyecek götürebilecekler.

Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından geliştirilen ‘Beslenme Odakları’ projesi özellikle de sıcak yaz aylarında sokak hayvanlarının su ve beslenme ihtiyacını gidermek için oluşturuldu.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın talimatıyla sokak köpeklerinin insanlara zararlı hale gelmeden beslenmelerini sağlamak için 'Hayvan besleme odakları' kurma projesi işe yaradı. Köpeklerin yoğun olduğu yerlerde bu odaklar konmaya başladı.

 KISIRLAŞTIRMA SÜREKLİ DEVAM EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ekipleri,  "5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde sokak köpeklerini Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne alıyoruz. Gerekiyorsa tedavilerini yapıyoruz. Genel kontrol ve bakımlarını yaptıktan sonra kısırlaştırıyoruz. Ameliyat sonrası belirli bir süre müşahede altında tutup, işaretlemelerini yaptıktan sonra alındığı ortama geri bırakıyoruz. " açıklamasını yaptı.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36