Silifke’de 'Paylaşım Kutusu' projesi

Silifke Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Paylaşım Noktası” projesi ile ilçenin merkezi olan Göksu Parkı önüne yerleştirilen kumbaralarda, yardımsever vatandaşların paylaştığı kitap, giysi ve oyuncaklar ihtiyaç sahipleri için toplanacak.

Silifke’de 'Paylaşım Kutusu' projesi

Sosyal ve kültürel etkinlikleriyle ilçeye yeni değişimler ve hizmetler kazandıran Silifke Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verebilmek için “Paylaşım Kutusu” projesini hayata geçirdi. Göksu Parkındaki otel önüne yerleştirilen paylaşım kutusu, vatandaşlar tarafından büyük beğeni toplarken, bu kumbaralardan şehrin farklı noktalarına yerleştirilmeli talebi de geldi.

Silifke’de hayata geçen proje kapsamında çocuklar, gençler ve ihtiyaç sahipleri artık sevinecek. Yardımseverler, ihtiyaç sahibi çocuklar için okunabilir durumdaki kitap, giyilebilir durumdaki giysi ve sağlam durumdaki oyuncakları paylaşarak destek verecek.

“İHTİYAÇ SAHİBİ AİLE, ÇOCUK VE GENCİMİZE ULAŞIYORUZ”

Silifke Belediyesi’nin başlattığı proje hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Birçok vatandaşımızın evinde kullanmadığı oyuncak, kitap ve giysi bulunmaktadır. İnsanlarımız, çoğu yeniden kullanılabilir durumdaki bu tarz malzemeleri bir müddet bekletip, daha sonra da çok yer kapladığı ve verebilecek bir yer bulamadıkları için maalesef çöpe atmaktadırlar. Bu proje ile vatandaşların atıl durumundaki kitap ve oyuncaklarını paylaşım noktasındaki kumbaralarda biriktirerek başkalarına ulaşmasına aracılık etmiş olacağız’’ dedi.

“VATANDAŞLARDAN PROJEYE DESTEK”

Projeyi çok beğenen Silifkeli vatandaşlar, paylaşım kutusuyla ilgili düşüncelerini dile getirdiler. Paylaşım kutusunun paylaşma duygusunu pekiştireceğini vurgulayan vatandaşlar, “Silifke Belediyesi ihtiyacı olanlara dağıtılmak üzere bir paylaşım kutusu koymuş. Kullanmadığınız oyuncak, giysi ve kitaplarınızı buraya bırakabiliyorsunuz. Bu proje çok faydalı bir proje. Çocuklarımız şimdiden oyuncak, giysi ve kitaplarını kutuya bırakmak üzere ayırdılar. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu şu günlerde Silifke Belediyesinin hayata geçirdiği bu projeye gönülden destek veriyoruz” diye konuştular.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36