SİLİFKE’DE YILIN İLK ÇİLEĞİ

SİLİFKE’DE YILIN İLK ÇİLEĞİ

SİLİFKE’DE YILIN İLK ÇİLEĞİ

 Türkiye’nin en önemli çilek üreticisi olan Silifke’de yılın ilk çilek hasadı  Atayurt beldesinde yapılmaya başlandı.

Çileğiyle de adını duyuran Silifke’de Eylül ayında yapılan ekim sonucu, bu yıl örtü altında sezonunun ilk çilek hasadı gerçekleştirildi. Örtü altında 850 dekar alanda, toplamda ise 18.350 dekar alanda çilek yetiştiriciliği yapılan çilekte taze fide kullanılmasıyla örtü altında erkencilik sağlandı. Bunun yanı sıra taze fide kullanılmasıyla seralarda Kasım-Aralık ayında hasat gerçekleştirildi. Frigo fide kullanılan çilek arazilerinde ise Mart ayı sonunda hasadın başladığı öğrenildi.

 Turfanda yetiştiriciliği sonunda yapılan çilek hasadıyla sağlanan erken üretim sonucunda çilek üreticileri daha yüksek fiyattan ürünlerini satarak birim alandan daha yüksek gelir elde ettiklerini söyledi. Son yıllarda Silifke’de seraların yanı sıra alçak tünellerde de çilek yetiştiriciliği artarken, turfanda üretim yapan çilek üreticilerinden Ali Yasemin İşyar tarafından üretilen çileğin şu an itibariyle hal satış fiyatı 10 tl olarak pazara sunuluyor.

Ekilen fide çeşidi pot fide olarak ekilirken, erkencilik ve kalitede çok büyük öneme sahip.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79