Silifkeli “Demokrasi Kanı” kuyruğunda

Silifkeli “Demokrasi Kanı” kuyruğunda

Silifkeli “Demokrasi Kanı” kuyruğunda

 

 

Silifkeliler kan vermek için sıraya girdi

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Mersin’in Silifke İlçesinde Silifke Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Türk Kızılay Silifke Şubesi’nin ortaklaşa düzenledi kan bağışı kampanyasına yoğun katılım sağlandı.

Kan Bağışını öncelikle Silifke Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ve yönetim kurulu üyeleri katılırken, devamında AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin kampanyaya destek verdi. Devamında halkında yoğun katılımının görüldüğü kan bağışı kampanyası gecenin geç saatlerine kadar kan bağışı yapıldı.

Kan bağışında bulunan herkese üzerine kan bağışının önemine yönelik ibaresi bulunan bir kupa bardak hediye edildi.

Ardından ise 38 defa kan veren Ali Erel Altın isimli vatandaşa Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir tarafından altın madalya verildi.

Ödül töreninden sonra bir konuşma yapan Kaymakam Şevket Cinbir, “15 Temmuz akşamından bu yana meydanlarda sokaklar da demokrasi, milli irade nöbeti tutuyoruz. Dolayısıyla milli irade ve demokrasiye sahip çıkmak bu ülkenin geleceğine toplarla, tanklarla, uçaklarla engel olabileceğini zanneden şer ocaklarına karşı bir duruş sergilemek adına bu meydanları bu sokakları doldurmaya devam ediyoruz.  Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine başlatılan bu demokrasi nöbetini de yine Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sonlandırılana kadar Silifke de yaşayan 7’den 70’e çocuğuyla çocuğuyla, erkeğiyle, kadınıyla güzel Silifkelilerle bu meydanlarda tutmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz.  Fettullahçı Terör Örgütü tarafından ülkemizin başına getirilmek istenen bu beladan milletimizin bu dirayetli duruşu Sayın Cumhurbaşkanımızın hükümetimizin kararlı ve dirayetli yönetimiyle şimdilik kurtulmuş görünüyoruz. Bir daha bu ülkenin bu tür musibetleri getirme hadsizliğini gösterecek şer ocaklarına karşı Türk milleti her zaman ayaktadır, dimdik ayaktadır. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla hepsi ayaktadır. Bu akşam da burada Silifkeliler aynı zamanda Türk Kızılay’ımızın başlattığı kan bağışı kampanyasında kanlarını da burada bağışlayarak demokrasi için her şeylerini feda edebileceğini ortaya koyan aziz Türk milletimin birer bireyi olan Silifkeliler bugün burada ‘demokrasi kanı görüyoruz’ sloganıyla bir araya geldik.  Kızılay’ımızın kan stoklarının arttırılması konusunda katkı sağlamış olduk” dedi.

Silifke Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ise, “Kan bağışı için gerek üyelerimize gerekse tüm vatandaşa çağrıda bulunduk. Öncelikle kendimiz kan bağışında bulunduk. Silifke halkımız o kadar duyarlı yaklaştı ki kan bağışına saatlerce sırada bekledi.  Biz bu duyarlılığından dolayı halkımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Türk Kızılay’ı Silifke Şube Başkanı Mustafa Beceren ise, “Bu gece burada Ticaret Odası İle yapığımız ortaklaşa kan bağışı kampanyamız çok verimli geçti. Bu gece 50 ünite kan bağışı aldık. Ayrıca 38 defa kan verene duyarlı vatandaşımız Ali Erel Altın beye altın madalya verildi. Ben kan bağışında bulunan tüm vatandaşlara sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 Kan bağışında bulunan tek kadın gönüllü ise Taşucu Kız Yurdu Müdürü Aylin Kaya Tatar oldu.


























Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36