Silifkeli Kadınların ‘Fark yaratan kadınlar’ sergisi

Silifkeli Kadınların ‘Fark yaratan kadınlar’ sergisi

Silifkeli Kadınların ‘Fark yaratan kadınlar’ sergisi
 Mersin’in Silifke ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ‘Fark yaratan kadınlar’ sergisi yoğun katılım ve beğeni topladı.

  HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

  Sağlıklı Beslenme, Kişisel Gelişim, Güzellik ve Bakım, El Emeği göz nuru ürünlerin farklı konseptlerinin görücüye çıktığı sergi Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Giriş kıtanda gerçekleştirildi.

 Serginin açılışına Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Silifke Ticaret Ve Sanayi odası Başkanı Nurettin Kaynar, Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altınok, Silifke Ticaret Odası Kadın Girişimci Kurulu Başkanı Şerife Özer, Karaman Kadın Girişimci kurulu başkanı Ahsen Toktay, Mersin Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayla Harp, Silifke Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Zahide Doğan, Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri, üretici kadınlar ve çok sayıda davetli katıldı.

 İlk konuşmayı Ev sahipliği yapan Silifke Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar yaptı. Başkan Kaynar ülkemizin içinde bulunduğu durumu değerlendirip en çok birlikte olacağımız günlerin içinden geçildiğini belirtip, şehitlerimiz nedeniyle ülkemize vatandaşlarına ve Mersinlilere başsağlığı dileğinde bulundu. Kadınların emeklerini böylesi anlamlı bir günde yansıtmak ve farkındalık yaratmak gibi bir düşünce içerisine girildiği ilk günden bu yana heyecanla hazırlıkları takip ettiğini belirten Başkan Kaynar, her biri birbirinden güzel yaratıcılığın sanata dönüştüğü eserleri görmenin kendisini oldukça mutlu ettiğini söyledi.

 ‘Sizlerin bugün karşısında isek bizleri 9 ay karnınızda taşıdığınız içindir, bu nedenle zaten üzerimizde büyük bir emeğiniz var’ diyerek sözlerine başlayan Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu, “8 Mart  Dünya Kadınlar Günü’ demek emek demek, bugün sizlerin karsınızda isek 9 ay sizler bizi taşıdığınız için o nedenle başka bir emeğiniz var bizim üzerimizde.  Birde üretkenliğiniz var, üretkenliğinizin bizler ne kadar farkında olur ve farkındalığınızı fark edilmesini sağlarsak, konumlarımızı yetkilerimizi sizler için en iyi şekilde kullanmışız demektir. Burada sergilenen her şey mükemmeldir, bizler eminiz ki imkan verildiği takdirde daha çok üretip kentimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacaksınız.  Bunu daha çok üretip pazara sunulursa örnekte olacaksınız ve o zamanda toplumda hep duyulan kadına şiddet ve buna benzer negatiflik ortadan kalkacaktır. Bu açıdan da bu etkinlikler çok önemli. Sadece üretmek değil düşünen nesiller yetiştirmek insan olan birey olan ayaklar üzerinde duran kendi kararlarını kendisini alabilen çocuklar yetiştirmekte sizlerin sorumluluğundadır. Ben inanıyorum ki sizlerin, şehitlerimizin hepsinin bir annesi var, hepsi bir kadın onların acılarını sadece buradan sözlerle paylaşabiliyoruz. Hepinizin kadınlar gününü tebrik ederken daha iyi şartlarda daha üretken günlerde olacağınıza inanıyorum” dedi.

 Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altınok ise, “Kapıdan girdiğim ilk andan itibaren gördüğüm manzara beni çok etkiledi ve duygulandırdı.  Belediyemizce bir karar almıştık ve ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anlamış oldum. İnşallah biran önce kadın üretici pazarını kurup sizlerin ürünlerini satmanızı ve aile ekonominize katkı sağlamanızı  sağlayacağız.Sizlerin bu heyecanını gördük mutlu olduk belediye olarak her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.

 Mersin Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayla Harp,’ üreten kadına dokunmak önemlidir. Bizim için kadınlar çok önemlidir. Sanayiden bahsetmiyoruz zaten sanayi de kadınlar üretiyor ama sizler gibi kendi el emeklerini sergileyen kadınlarımızın emeklerini böylesine güzel etkinliklerle göstermek ayrıca önemlidir.  Biz kadınlar 8 Mart denilince emekçi kadınların mücadelesini hatırlıyoruz. İçinde bulunduğumuz zorlu günlerde çalgılı, çengini göbek atmalarla değil, böylesi güzel etkinliklerle biradada olmak ayrıca bir onurdur emeği geçen herkese çok teşekkür ederim “ dedi.

 Karaman Kadın Girişimci kurulu başkanı Ahsen Toktay, ‘Aranızda bulunmaktan oldukça mutlu oldum. Hepsi birbirinden güzel ve yörenizi anlatan el emeği eserleri görmek beni arıca mutlu etti. Ellerinize emeğinize sağlık” dedi.

 Sağlıklı yaşamdan, el emeğine, yöresel üründen, taşlara kadar her biri ayrı ayrı el emeği göz nuru ile dolu olan sergi bugün ve yarın ziyaretçilerini bekliyor.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36