Silifke’nin meyveleri görücüye çıktı

Silifke’nin meyveleri görücüye çıktı

Silifke’nin meyveleri görücüye çıktı

  

 İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün standı göz doldurdu

Tarım Günlerine gelen ilçe içinden ve ilçe dışından gelen misafirlerini standda ağırlayan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, gelen konuklara sunulması ile göz doldurdu.

Yapılan çilekli yoğurt beğeni toplarken Silifke ‘de yetişen meyvelerin görselliği yine beğeni topladı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerinin gelen konuklarla tek tek ilgilenmesi beğeni toplarken, açılış programında konuşan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Abdullah Süngü, “Silifke’de tarımın önemine değinen Kaynar, “Tarım Sektörümüz ve Kentimiz için çok önemli olan bu günde, sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu paylaşarak sözlerime başlamak istiyorum. Bu yıl bir ilkini gerçekleştirdiğimiz Silifke Tarım Günlerini yapmadaki amacımız Üretici ve çiftçilerimize eğitim, tanışma ve paylaşma fırsatı sunmaktadır. Bu nedenle etkinliği çok önemsiyoruz. Bilindiği üzere Tarım ülkelerin beslenme, istihdam ve kalkınması için önemli ve stratejik bir sektördür. İnsanoğlunun var olduğu sürece, tarım stratejik önemini hiçbir zaman yitirmeyecektir İlçemiz, hepimizin bildiği gibi bir Tarım kentidir. Şu an hasat dönemini yaşadığımız ve marka olması için çalıştığımız Çilek, Ülkemiz üretiminin ve ihracatının yüzde kırkıdır. Bu tür etkinlikler, modem tarım teknolojilerinin uygulanmasını sağlayan, teknolojik tarımsal ürünlerin sergilendiği mekânlardır. Nüfusumuzun yaklaşık yüzde 50 si tarımla uğraştığından, bu tür etkinliklerin yapılması, son derece anlamlı ve önemlidir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36