“Silifke’yi farklı sanat ve kültürlerle buluşturmaya devam edeceğiz”

“Silifke’yi farklı sanat ve kültürlerle buluşturmaya devam edeceğiz”

“Silifke’yi farklı sanat ve kültürlerle buluşturmaya devam edeceğiz”

 

1.Uluslararası Taş Heykel Sempozyumuna katılan sanatçıları ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Silifke’de kültür ve sanata her zaman önem verdik, vermeye de devam edeceğiz” dedi.

Taş Heykel sanatçılarına kolay gelsin dileyerek, onlara İlçede düzenlenen böyle bir etkinliğe katılmalarından dolayı teşekkür eden Başkan Dr. Mustafa Turgut, “Amacımız İlçemizin marka değerini güçlendirirken sanatın büyüleyici ve etkili gücünden yardım almaktı. 30 Nisan ve 20 Mayıs tarihleri arasında düzenlediğimiz bu sempozyum da sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk ve onur duyduk. Önümüzdeki günlerde Göksu Parkı’nda devam edeceğiniz çalışmalarınızı halkımız da izleyebilecek. Böylelikle farklı bir kültürü ve sanatı yakından görme imkânı bulacak. Ben değerli sanatçılarımıza bir kez daha teşekkür ediyor, çalışmalarına başarılar diliyorum. Silifke’mizi farklı sanat ve kültürlerle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Silifke’de sanata değer veren bir belediye başkanı olmasından ve böyle bir etkinliğe katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Taş Heykel Sanatçılarından Malik Bulut, “Heykel, kent estetiğinin önemli bir parçasıdır. Yollar, kaldırımlar yüz yıl sonra değişebiliyor. Heykel dediğimiz bu özel sanat objeleri yüz yıllarca, hatta bin yıllarca kalarak kentin yaşayan dili haline gelir. Heykel sempozyumunun en nemli özelliği halkın, yapılan heykelin ortaya çıkmasını izleyebilmesidir. Halk çalışmaları izliyor ve içinde oluyor. Halk, sempozyum sonunda ortaya çıkan eserleri sahipleniyor. Bizlerde Taş Heykel sanatçıları olarak bu eserleri Silifke’de halkımızla buluşturmaktan büyük gurur duyduk. Şahsınıza böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmalarından dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36