Şimdi sosyal market zamanı

Silifke Belediyesi sosyal sorumluluk projelerinden birini daha gerçekleştirdi. Katılımcı ve paylaşımcı belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olan Sosyal Market, hizmete açıldı.

Şimdi sosyal market zamanı
Silifke Belediyesi ilçe genelinde yaşayan ihtiyaç sahiplerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için sosyal market projesini hayata geçirdi. Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’un girişimleriyle kurulan Sosyal Market, Saray Mahallesi Belediye Pasajı Kat 2’de hizmet vermeye başladı.

Ayakkabı, gelinlik, çocuk kıyafetleri ve her yaştan giyim kıyafetlerine varıncaya kadar birçok ürün reyonundan oluşan market, ilçede yaşayan ihtiyaç sahiplerine ücretsiz alışveriş keyfini yaşatacak.

“SOSYAL PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Yardımlaşma ve dayanışmayı arttırmak, yoksulluğun azalması, israfın önlenmesi, toplumsal barış ve hoşgörüyü arttırmak adına “Sosyal Market “ projesini hayata geçirdiklerini açıklayan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Belediye olarak sosyal sorumluluk projelerimizden birini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemizde ihtiyacından fazla, kullanılmış fakat kullanılabilir nitelikte olan veya kullanılmamış ayakkabı, çocuk kıyafetleri, gelinlikler ve her yaştan kesime hitap eden giyim eşyalarını kabul eden marketimiz, bu malzemeleri temiz bir şekilde yeniden ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Bu marketimizde para geçmiyor. Hayırsever vatandaşlarımızın iyiliği ve cömertliği geçiyor. Dili, dini, cinsiyeti, kimliği ve kişiliği ne olursa olsun her vatandaşımız bizim için değerlidir. Yaptığımız bütün hizmetlerimiz onlar içindir. Elbette bu yardımlarımız yeterli değildir fakat ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın bu yardımlara ihtiyacı kalmayana kadar da yeterli olmayacaktır.”

“SİLİFKEMİZ SOSYAL BARIŞI EN İYİ YAŞAYAN İLÇEDİR”

“Silifke Belediyesinin dost elinin her zaman halkımızın omzunda hissetmesi için hayata geçirdiğimiz sosyal etkinliklerden biri olan sosyal marketimizin açılışını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. “ diye açıklamasını sürdüren Başkan Turgut, “Burada her vatandaşımızın gönül zenginliği yatıyor. Bizlere destek vermeleri heyecanımıza güç verdi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Bulunduğum her ortamda gurur duyduğum bir konudan bahsettim ve yine bahsedeceğim. Silifke sosyal barışı en iyi yaşayan, kardeşliği, dostluğu en iyi sergileyen, ortak yaşama kültürünü en iyi benimsemiş, bütünlük içinde yaşama kültürünü en iyi ortaya koyan kentlerden bir tanesi. Bu özelliklerimiz bize gurur veriyor.”

“VEREN EL İLE ALAN ELİN BULUŞTUĞU BİR MARKET”

Sosyal Marketin veren el ile alan elin buluştuğu bir market olduğunu vurgulayan Turgut, “

İnsanlarımızın günümüz koşullarında yaşamış olduğu ekonomik sıkıntıları ve herkesin verdiği bir yaşam mücadelesi var. Şu bir gerçek ki, hayat herkese şanslı davranmıyor bu doğrultuda. Hayatın her türlü sıkıntısını günümüz koşuşturmasında yaşayanlar da var. Toplumumuzun böyle bir kesimi de var. Şunu biliyorum ki, günlük gezilerimde bana ulaşan serzenişlerde, günlük evine gıda götürmekte zorlanan, evlatlarının okul sıkıntılarının altında ezilen; çocuklarına kıyafet, ayakkabı almakta zorlanan bir kesimimiz de var. Bunun sıkıntılarını yüreğimizde hissetmemek mümkün değil. Silifke Belediyesi de az önce dile getirdiğim gibi dost elini gücü nispetinde insanların omzunda tutmaya devam edecek. Az sonra açılışını sizlerden aldığımız destekle yapacağımız sosyal market de bu doğrultuda bir çalışmadır.”diye konuştu.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79