SİTSO, bilgilendirmeye devam ediyor

SİTSO, bilgilendirmeye devam ediyor

SİTSO, bilgilendirmeye devam ediyor
 

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası organizesinde Silifke Olbamed Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatih Erdem tarafından "Corona Virisünden Korunma Yolları" konulu bilgilendirme konferansı Silifke Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapıldı.

Silifke Olbamed Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatih Erdem'in konuşmacı olduğu toplantıda Corona Virisünden Korunma Yolları ile ilgili bilgiler verildi.

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı tedirgin eden ölümcül Corona Virüsü hakkında bilgi veren Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatih Erdem, "Coronavirüslar tek zincirli, pozitif iplikçikli, zarflı RNA virüsleridir.  İnsan ve hayvanlarda çeşitli derecelerde solunum, mide-bağırsak, karaciğer, böbrek ve sinir sistemi tutulumlarıyla seyreden klinik tablolara neden olabilmektedir. Hastalığın başlangıcındaki ilk kaynak olarak Wuhan Deniz Ürünleri Toptan Satış Pazarında yasadışı olarak satılan vahşi hayvanlar düşünülmekle birlikte, insandan insana ve sağlık merkezlerinde bulaştığı bildirilmiştir. Şu ana kadar hastalığın bulaşma yolunun damlacık yoluyla olduğu görülmüştür. Ortalama inkübasyon süresi 2-14 gün arasında olabileceği düşünülmekle birlikte şu an için bulaştırıcılık süresi ve virüsün dış ortama dayanma süresi net olarak bilinmemektedir" dedi.

TÜRKİYE'DE GÖRÜLEN VAKA YOK

Ülkemizde Coronavirüs ile ilgili gerekli tüm tedbirlerin alındığını vurgulayarak vatandaşların bu konuda endişe etmemeleri gerektiğini belirten Silifke Olbamed Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatih Erdem,"Hastaneye yatış gerekmediği düşünülen ve altta yatan hastalığı bulunmayan kesin 2019-nCoV vakaları semptomlar düzelene kadar evde takip edilebilir. Şu anda 2019-nCoV enfeksiyonunu önleyecek bir aşı yoktur. Enfeksiyonu önlemenin en iyi yolu bu virüse maruz kalmaktan kaçınmak ve virüsün yayılmasını önlemek için uygulanacak genel ve basit önlemler şunlar olabilir. El hijyenine çok dikkat edilmeli ve  en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalı, sabun ve su yoksa gözle görülür kirlenme yoksa alkol bazlı el dezenfektanı kullanılmalıdır. Eller yıkanmadan asla gözlere, buruna ve ağıza dokunulmamalıdır. Hastalar kalabalık ortamda bulunmamalı, kalabalık ortamda bulunmaları gerekiyorsa basit cerrahi maske kullanmalıdır. Solunum yolu hastalığı belirtileri olan hastalarla maskesiz yakın temastan kaçınılmalıdır. Öksürürken ve hapşırırken ağız ve burun mendille kapatılmalı, ardından mendil çöp kutusuna atılarak eller yıkanmalı, mendil yoksa ağız ve burun dirseğin ön yüzüyle kapatılmalıdır. Hasta kişilerin kişisel eşyaları ortak kullanılmamalıdır" dedi.

Konuşma sonrasında Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar tarafından günün anısına Dr. Fatih Erdem'e plaket verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36