Sosyal market işliyor

Silifke Kent Konseyi, Silifke Belediye Başkanlığı ve Silifke Kızılay şube başkanlığınca faaliyetleri yürütülen Sosyal market çalışmalarıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Sosyal market işliyor

Kızılay Silifke Şube Başkanı Mustafa Beceren, Haziran 2013 tarihinde faaliyetine başlanan sosyal marketin, Temmuz 2015-Aralık 2015 son altı aylık dönemde 1510 aileye ulaşarak 20217 parça giyim, oyuncak, mutfak eşyası gibi malzemelerin ücretsiz dağıtımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Beceren “Sosyal markette Silifke’nin parasız alış veriş yapılan tek mağazası anlayışı ile faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bu mağazada alışlar parasız. Satışlar parasız. Çalışanlara da ücret ödemiyoruz. Onlarda gönüllülerimiz. Temmuz 2015-Aralık 2015 tarihleri arasında altı aylık dönemde sosyal marketimize 269 kişi veya aileden sağlanan ikinci durum eşyalar tasnif edilerek raflara ve askılara gönüllü çalışanlarımız tarafından yerleştiriliyor. İhtiyaç sahibi ailelerimiz normal mağazadan alışveriş yapar gibi gelip kendilerine uygun kıyafetleri veya diğer kullanılabilir eşyaları alıp gidiyorlar. Sosyal market ile evlerde bulunan ihtiyaç fazlası giyim eşyaları ve diğer eşyalar değerlendirilerek hem ihtiyaç sahibi ailelere destek verilmiş oluyor, hem de ekonomiye katkıda bulunulmuş oluyor. Mağazamızda ayrıca şube başkanlığımızca temin edilen sıfır giyin, ayakkabı, terlik gibi malzemeler ile zaman zaman gıda malzemelerinin dağıtımını da gerçekleştiriyoruz.  Türk insanının merhamet eli olan Kızılay insanlarımızın desteği ile bu tür faaliyetlerini yürütmektedir. Dileyen mağazamızda zaman zaman gönüllü çalışarak bu faaliyetler destek olabilir.” Dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
Sosyal Market Işliyor
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36