Suriyeli Çocuklar Geçici Eğitim Merkezinde eğitime başladı

Suriyeli Çocuklar Geçici Eğitim Merkezinde eğitime başladı

Suriyeli Çocuklar Geçici Eğitim Merkezinde eğitime başladı



Silifke’nin Atayurt mahallesinde bulunan Atatürk Çiftçiliği Suriyeli öğrencilerin eğitim alabilmeleri için Geçici Eğitim Merkezi olarak hizmet veriyor. 

 

Oluşturulan 6 ayrı sınıfta eğitim alan öğrencilerin birçoğunun yetim ve öksüz olduğu belirtilirken, bu öğrencilere 8 Suriyeli öğretmen eğitim veriyor. ayrıca Türkçe öğrenmeleri için de Silifke milli eğitim müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir Türkçe öğretmeni görev yapıyor.

Öğrencileri yerinde ziyaret eden Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Türkiye Cumhuriyeti devletinin şevkatini minik yüreklere dokundurdu.

 Sınıfları tek tek gezerek öğrencilerle tanışan Kaymakam Cinbir, “Allah kimseyi vatansız bırakmasın” dedi.

Silifke’deki Suriyeli tarım işçilerinin çocuklarının eğitim alabilmeleri için oluşturulan geçici eğitim merkezinin yakın zamanda hizmete girdiğinin altını çizen Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir,  çocuklarla tek tek tanıştı.

İki Muhammet isimli öğrencinin arasına oturarak dünya için barış dileyen Kaymakam Cinbir iyi dileklerini şu şekilde dile getirdi: “Bütün insanlar kardeştir. Bütün dünyaya, barış sevgi ve kardeşlik hakim olsun, Savaşlar son bulsun, kavgalar sona ersin, çocuklar anasız babasız yuvasız kalmasın, ülkelerini terk etmek zorunda kalmasınlar. Bütün dileğimiz budur.”

Öğrencilerle bir süre sohbet etmeye çalışan Kaymakam Cinbir gazetecileri yaptığı açıklamasında ise şunları dile getirdi: “Şu anda Suriye’den ülkemize sığınmak zorunda kalan çocuklarımız için açmış olduğunuz geçici eğitim merkezindeyiz.  Öncelikle diliyoruz ki; biran önce bu çocuklarımız kendi memleketlerine yuvalarına dönebilsin.

 Kimse ülkesini isteyerek terk etmez. Akan kan dursun, gözyaşı dursun, çocuklarımız anasız babasız kalmasın, dünya hepimize yeter, yeter ki paylaşmayı bilelim, yeter ki birbirimizle anlaşalım ve tanıyalım, bir başkasının hakkına, hukukuna tecavüz etmeyelim.

Suriyeliler, bu çocuklarımız vatanını evlerini terk etmek zorunda kaldılar. Orada bir savaş, bir dram var, bu çocuklar maalesef savaşın etkisi sonucunda Türkiye’deler, keşke Türkiye’ye 23 Nisan’da bizim çocuklarımızla oynamaya, halay çekmeye tanışmaya gelmiş olsaydılar, ama onlar ülkelerini savaştan dolayı terk etmek zorunda kaldılar. Bizlere de düsen onlara kucak açmaktır. Bilindiği üzere devletimizin hükümetimizin temel politikası bu. Bizde bunlara kucak açtık eğitimden mahrum kalmasın istiyoruz. Suriyeli çocuklarımız için açmış olduğumuz bu eğitim merkezinde eğitimlerine devam etmelerini sağlıyoruz. Onlar için en güzel yer kendi ülkeleri evleri ve sokaklarıdır. Umuyoruz ve diliyoruz ki bu çocuklar kendi diyarlarına kavuşurlar”.

 

 Silifke Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi ise, oluşturulan sınıflarda 13 yaşına kadar olan 111 öğrencinin Türkçe, Arapça ve İngilizce eğitim aldığını belirtti.

 Ayrıca bir müdür ve müdür yardımcısının görev aldığı geçici eğitim merkezinde eğitim alan öğrenciler oldukça mutlu olduklarını söylediler.















Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36