Taksi kültürü sil baştan değişecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan yönetmelikle, “Taksi” kültürü Mersin genelinde sil baştan değişecek. Taksiler artık daha güvenli, modern ve kullanışlı hale gelecek.

Taksi kültürü sil baştan değişecek
Korsan Taksi Kalmayacak, Fiyatlar Ucuzlayacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarının Mersin halkına daha güvenli, daha temiz ve daha kullanışlı hizmet vermesi için başlattığı çalışmalarda rotayı taksilere çevirdi. Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Konferans Salonu’nda, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı ile birlikte taksi esnafıyla buluşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hüseyin Namlı, belediye tarafından hazırlanan yeni yönetmelik hakkında ön bilgiler verdi.

Belediye ekiplerinin saha çalışması ve geniş çaplı araştırmalar yaptıktan sonra yönetmeliğin kaleme alındığının aktarıldığı toplantıda, Mersin’deki taksicilik sektöründe yaşanan sorunların en başında korsan taksiler, gelişi güzel yerleşen taksi durakları ve tarife ücretinin olduğu dile getirildi.

Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle Mersin’de taksi kavramının tepeden tırnağa değişeceğinin altı çizilen toplantıda, Büyükşehir Belediyesi’nin de elini taşın altına koyacağı ve önemli hizmetleri üstleneceği bildirildi. Bu kapsamda Mersin’de artık tek tip taksi durakları olacağı ve bu durakların da Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacağı müjdesi taksi esnafının takdirini topladı.

Öte yandan toplantıda gelişi güzel yerleşen durakların kaldırılacağı, korsan taksiciliğe kesinlikle izin verilmeyeceği, taksi duraklarının belli bölgelerde vatandaşın kullanımına en uygun ve trafik güvenliğini tehlikeye atmayacak yerlere konuşlandırılacağı belirtildi.

“ALO TAKSİ” Çağrı Merkezi Kurulacak

Taksi esnafının da şikayetçi olduğu sorunların yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle ortadan kalkacağı, Mersin’de yeni bir taksi kültürünün oluşturulacağı, ekspres duraklar, tarifelerin ucuzlaması ve vatandaşa eğitimli şoförler tarafından hizmet verilmesinin sağlanacağı kaydedilirken, taksi esnafı ve vatandaşı en mutlu edecek projenin ise “ALO TAKSİ” çağrı merkezi olduğu kaydedildi. Kurulacak çağrı merkezi ile bütün taksilerin kamera ile canlı olarak izlenebileceği, ücretsiz olacak hattı arayan vatandaşlara da takip edilen rota sistemi ile o noktaya en yakın taksinin gönderileceği bilgisi verildi.

Toplantı sonunda Mersin’de yaşanan değişimlerin kendilerini ve vatandaşı mutlu ettiğini belirten taksi esnafları, hazırlanan yönetmeliğin uygulamaya geçmesiyle hem taksi esnafının hem de Mersinlilerin kazanacağını aktararak teşekkürlerini iletti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79