Tarsus Belediyesİ Tarafından “Yaya Ve Bisiklet Dostu Kent Tarsus ” Konulu Çalıştay Gerçekleştirildi

Tarsus Belediyesi tarafından Türkiye çapında değerli katılımcıların işbirliği ile düzenlenen “Yaya ve Bisiklet Dostu Kent Tarsus Çalıştayı” belediye meclis salonunda gerçekleştirildi.

Tarsus Belediyesİ Tarafından “Yaya Ve Bisiklet Dostu Kent Tarsus ” Konulu Çalıştay Gerçekleştirildi

Tarsus Belediyesi tarafından Türkiye çapında değerli katılımcıların işbirliği ile düzenlenen “Yaya ve Bisiklet Dostu Kent Tarsus Çalıştayı” belediye meclis salonunda gerçekleştirildi.

Organizasyonunu ve moderatörlüğünü Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın danışmanı, şehir plancısı, kentleşme ve çevrebilim uzmanı Sibel Gazi’nin üstlendiği çalıştayda yerel konuşmacıların yanı sıra, Ulusal ölçekte önemli isimlerde yer aldı. Çalıştayda Pandemi sürecinde sıkça kullanılan görüntülü görüşme ve online konferans uygulamasından faydalanıldı.

“YEŞİL AĞLARLA ÖRDÜK TARSUS’U EN BAŞTAN”

“Yeşil ağlarla ördük Tarsus’u en baştan “ sloganıyla çağdaş dünyada öne çıkan yeşil alt yapı ve yaşanabilir kent konsepti içinde bisiklet yol ağını tasarlamak ana hedef olarak sunuldu

Çalıştayda, otomobil öncelikli kentlerin, yayalar ve bisiklet ulaşımı için yeniden tasarlanması, bisikletin doğa, küresel ısınma, ekonomi ve toplum sağlığı için anlamı, Tarsus’un genel yapısı ve bisiklete yönelik çalışmalar, bisiklet yolu çeşitleri, bisiklet kültürünün geliştirilmesi için yapılacak işler, yaya ve araç sürücülerine yönelik eğitimler, bisiklet yolu projelerinin uygulama sorunları, örnek kent deneyimleri ile öğrenilen avantaj ve dezavantajlar, bisiklet turizmi ve bunun için yararlanılacak ulusal ve uluslararası fonlar, bisiklet ulaşımında yerel idarelerin yetki ve sorumlulukları gibi konular ele alındı.

Ulusal ve yerel katılımcılar tarafından çok verimli ve nitelikli bulunan çalıştayın sonuç bildirgesinin Türkiye’deki diğer belediyelere gönderilmesi önerildi.

Tarsus kentinin tarihi, coğrafi ve doğal özelliklerine övgülerini anlatan katılımcılar, kentimizdeki proje için her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade ettiler.

Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak oturma düzenin sağlandığı Çalıştaya, Tarsus Belediye Başkan Yardımcıları Av. Ali Dinsever, Orhan Tekeli, Osman Polat, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Elbir, Emniyet Müdür Yardımcısı Adnan Ünsal, Tarsus Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu, Çukurova Kalkınma Ajansı Mersin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mesut Özcan, Mersin Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Müdürü Coşkun Ertingü, Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Şube Müdürü Murat Altuntaş ve Tarsus Belediyesi’nden ilgili birim müdürleri katılırken, online bağlantı üzerinden çok sayıda Çevre Uzmanı ve Şehir Plancısı iştirak etti.

Çalıştayda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Bilkent Üniversitesi’nin hazırladığı ‘Ulusal Bisiklet Master Planı’ Genel Koordinatörü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Ulaşımı Yöneticilerinden Oktan Nalbantoğlu,İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Bisiklet Şefliği Proje Koordinatörü Tanzer Kantık, İzmir Büyükşehir Bisiklet Ulaşımı Danışmanı ve EuroVelo (Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı) Enverçevko Ulusal Koordinatörü Feridun Ekmekçi, Kayseri Belediyesi Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu, Kayseri Belediyesi Ulaşım A.Ş. Atölye Müdürü Olcay Adıyaman,Kayseri Belediyesi Eski Bisiklet Şefi Ömer Demirbilek, Adana Bisiklet Çalıştayı Düzenleme Komitesi Üyesi ve Mimarlar Odası Genel Sekreteri Tan Kanmaz, Amasra Belediye Başkanı Danışmanı ve Bartın Pedaldaşlar Der. Yöneticisi, Öğretim Üyesi Mustafa Artar, Bursa Nilüfer’in Belediye eski Başkanı Mustafa Bozbey, Ankara Büyükşehir eski Metropol A.Ş. Genel Müdürü ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Adnan Dinçer, Muğla Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Bisikletle ilgili uluslararası kampanyalar için ENVERCEVKO proje koordinatörü Adnan Cangır görüşlerini belirterek, çalıştaya katkı sağladılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79