Taş Heykel Sempozyumu başladı

Taş Heykel Sempozyumu başladı

Taş Heykel Sempozyumu başladı


Silifke Belediyesi tarafından 43. Uluslararası Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Taş Heykel Sempozyumu, 5 sanatçının katılımıyla başladı.

30 Nisan – 20 Mayıs 2016 tarihleri arasında devam eden Taş Heykel Sempozyumunda CaroleTurner, İmdat Avcı, Mahmut Aydın, Malik Bulut ve Serdar Kaynak isimli 5 sanatçı eserini ortaya koyacak.

Silifke’nintarihi, kültürü, sanatı ve sempozyumları ile gündeme gelmesini istediklerini belirten Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Silifke’de kültür ve sanata her zaman önem verdik ve vermeye devam edeceğiz. Amacımız ilçemizin marka değerini güçlendirirken sanatın büyüleyici ve etkili gücünden yardım almaktır.

Daha önceki yıllardan farklı olarak bu yıl Kültür Haftamızda sanat ve kültür etkinliklerine ağırlık verdik.Tiyatrolar, Sokak Basketbolu, Kent Sempozyumu, Bisiklet Kriteryumu, Fotoğraf Yarışması ve Taş Heykel Sempozyumuz gibi organizasyonlarla ilçemizin tanıtımını gerçekleştirmek istedik. Bu organizasyonlarımızdan en önemlilerinden biriside Taş Heykel Sempozyumu. Şuan 5 sanatçımız çalışmalarına başladı. Her biri ayrı emek ve değer ortaya koyacak olan bu sempozyumda da çok güzel eserlerin ortaya çıkacağına inanıyorum.

Yurt içinden ve yurt dışından sempozyuma katılan sanatçılarımız, Silifke’den esinlenerek taşlara şekil verecekler.Tarih ve kültürümüzden izler taşıyan eserler sempozyum sonunda parklarımızı ve kent meydanlarımızı süsleyecek.Böyle güzelliklerle ilçemizin farkındalıklarını ortaya çıkarmaya devam edeceğiz. Şimdiden heykeltıraşlarımıza başarılar diliyor, katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. Göksu Parkı Anıt Meydanında devam edecek Taş Heykel Sempozyumu 20 Mayıs 2016 tarihine kadar devam edecek olup vatandaşlar, öğrenciler ve turistler sanatçılarımızın çalışmalarını izleyebilecekler.

 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36