Taşeli' Den Türküler Dile Geldi

Taşeli' Den Türküler Dile Geldi

Taşeli' Den Türküler Dile Geldi

Taşeli Kültür ve Sanat derneği  yılın halk müziği konserini verdi.  2003 yılında kuruluşundan bu yana devam eden 15. Yıl konseri ile halkı coşturdu.  Şef Cihangir Akdemir in yönettiği konserde 20 yakın türkü dile geldi. 40 yakın amatör ruhlu sanatçının yer aldığı konserde; rahmetli Muzaffer Sarısözen in derlediği türküler dile geldi. Erzurum, Trabzon, Sivas, Şanlı Urfa, Kütahya, Kars, Denizli, Kahraman Maraş, Balıkesir, Malatya, Kırşehir, Zonguldak ve Taşeli yöresinden türküler solo ve koro olarak çalıp, söylediler.

Ağıtlar, samahlar, halaylar, horon, kaşık oyunları ile izleyici, zaman, zaman duygulandı, coştu, alkışlarla tempo tuttular, koroya eşlik ettiler.

Turizm Haftası kapsamı içinde yer alan konsere Silifke Kaymakamlığı ve belediye katkı sundular. İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir ve eşi baştan, sona kadar konseri ilgi ile izledi. Konser sonrası Şef Cihangir Akdemir’e teşekkür çiçeğini verdi. Konuşması sırasında;

“ Silifke tarih ve kültürü ile örnek bir yer teşkil ediyor. Silifke Kalesi, Uzuncaburç, Tarihi Taş köprü, Tekir Ambarı  ile ilgili restorasyon çalışmaları devam ediyor. Özellikle uzunca Burç ta antik tiyatro da bu tür konserler verilir”  diye temennisini belirtti.

Sunuculuğunu Sevim Yıldız ‘ın yaptığı konserde : Yağmur Çırak,  Sevim Yıldız, Ali Çatık, Bilal Güner, Aydın, Aydın, Tülay, İrfan Gezer, Hasan Uzun solo olarak türküleri başarı ile seslendirdiler.

Bağlamada  : Ali Çatık, İrfan Gezer, Murat Aras, Mehmet Kocaoğlu, Öznur Kaya , cura : Orhan Yeşil, Kaval : Dr. Cengiz Denizalp,  Gitar : Mustafa Cem Kamış, Ritim sazlarda ise : Mustafa Yetkin, Olcay Taşcı, Zülfikar Yüksel  yer aldılar.

Bu dönem Silifke Belediye Kültür Merkezinde yapılan  3. halk müziği konseri  oldu. Dileriz önümüzdeki yıllarda 2000 kişilik kent korosu kurulur, 10 tane Silifke, taşeli yöresi türküsünü Uzuncaburç gibi tarihi mekanlarda seslendirme olanağı elde edilir. Silifke kültür alt yapısı buna uygundur.  Silifkeli Karacaoğlanlardan, Topak Mustafa, Hüseyin Say, Halil Demir, Özcan Seyhan, Mehmet Emin, Sadık Sayım dan gelen bir kültür mirası devam ediyor.

3-4 bin yıllık bir kültür geçmişi olan Silifke ve Taşeli yöresinde bize bırakılan kültür mirası var. Yerel yönetimler, merkezi hükümetler el ele verirse, bu güzelim kültür mirası olması gereken yere ulaşır.  Kentimiz dünya çapında Kültür mirasçısı olarak yerini alır.

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79