TAŞUCU’NA 11 MİLYONLUK YENİ ATIKSU ARITMA TESİSİ

TAŞUCU’NA 11 MİLYONLUK YENİ ATIKSU ARITMA TESİSİ

TAŞUCU’NA 11 MİLYONLUK YENİ ATIKSU ARITMA TESİSİ

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Silifke İlçesi Taşucu Mahallesinde İnşaa edilecek 11 milyon 480 Bin TL sözleşme bedelli Taşucu Atıksu Arıtma Tesisi yapımına 21.05.2018 tarihinde yer teslimi yapılarak başlanıldı. Tesis için saha mobilizasyon ve proje aplikasyon işleri devam ediyor.

İlk kademede 2026 yılına kadar maksimum 7.690 m3/gün (30 bin eşedeğer nüfus), ikinci kademede ise (2046 yılı için) maksimum 10.970 m3/gün (40 bin eşedeğer nüfus) debi atıksu arıtacak şekilde dizayn edilen tesis inşaatının tamamlanmasıyla atıksu kaynaklı çevre kirliliğini ortadan kaldırmak için önemli bir adım daha atılmış olacak.

MESKİ Genel Müdürlüğü’nün, İlbank A.Ş. tarafından Taşucu Mahallesinde yapılmış olan kanalizasyon şebeke hattının deşarjının sağlanması amacıyla yaptıracağı azot ve fosfor giderimi sağlayacak ileri biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi; Özel çevre koruma alanı içerisinde bulunan 9.909 metrekare alan üzerinde inşa edilecek olup, Tesisin yapımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2.000.000 TL hibe Mali Yardım ödeneği sağlanacaktır.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’e çevreci tesisler kazandırma noktasında önemli bir yatırımı daha hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Mersinimizin geleceğini düşünerek attığımız adımlar sayesinde çevre kirliliği sorunlarına çözüm üretiyoruz. Mersin için sürekli yeni projeler geliştiren MESKİ Genel Müdürlüğümüz, Silifke İlçemiz Taşucu Mahallesine yeni bir atıksu arıtma tesisi kazandırmak için önemli bir dönemeci daha geride bıraktı. 11 milyon 480 Bin TL sözleşme bedeli ile Silifke  ilçesi Taşucu Mahallesi’ne modern bir atıksu arıtma tesisi kazandıracağız. Yapılacak yatırımın hem Silifke İlçemize hem de Mersinimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Akdeniz’in gelecek nesillere kirlilikten arındırılmış bir şekilde teslim etmek en büyük hedefimizdir” dedi.

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36