Tayfun Tonga, Son yolculuğuna uğurlandı

Ani kalp kriziyle hayatını kaybeden Silifke sinemasının sevilen yüzü Tayfun Tonga son yolculuğuna 45 yıl emek verdiği sinemada uğurlandı.

Tayfun Tonga, Son yolculuğuna uğurlandı

Ömrünü sinemaya adamış Tonga’nın cenazesi 45 yıl görev yaptığı Silifke Şehir sinemasında yapılan törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Düzenlenen törende konuşan Silifke Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Savar, “Tonga’nın ani ölümü hepimizi üzmüştür. Kendisinin sinemaya emekleri tartışılmaz seviyededir. Silifke’ye sinema sevgisini aşılayan ve sinemaya olan sevgisini hiç kaybetmeyen bir kişiliği vardı. Dün geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırıldı. Fakat tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadı. Tonga’nın ölümü bizleri çok üzdü. Onu asla unutmayacağız hep yüreğimizde yaşayacak. Başta ailesine, sevdiklerine ve tüm Silifkelilere baş sağlığı diliyorum”. Dedi

Törene Tonga’nın ailesi, Silifke Belediye Başkan Yardımcıları, Sinemada beraber çalıştıkları mesai arkadaşları, Silifke Belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

 

Silifke şehir sineması önünde düzenlenen törenin ardından Merkez Alaeddin camiinde kılınan cenaze namazının ardından Silifke Şehir mezarlığına defnedildi.

 

Tayfun Tonga

1947 Adana doğumlu. 2 çocuk babası. Silifke Belediyesi emeklisi.

Kendini sinemaya adamış, sinemayla özdeşmiş, emekli olmasına rağmen sinemadan kopmamış, sevilen sempatik bir kişiliğe sahipti.












Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36