Turgut, Asker gençlere kına yaktı

Silifke Belediyesi tarafından ilçe genelinde vatani görevini yapmak üzere askere gidecek olan 30 genç için asker eğlencesi düzenlendi. Askerler ve ailelerinin katıldığı eğlence keyifli ve hüzünlü anların yaşanmasına neden oldu.

Turgut, Asker gençlere kına yaktı

Asker ailelerinin de katıldığı yemekli eğlence, Göksu Otel’de düzenlendi. Vatan nöbetine uğurlanan askerlerle ve yakınlarıyla bir araya gelen Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Asker uğurlama kutlaması ile herkes gülerek, oynayarak evlatlarını askere gönderiyor. Bu da şunun göstergesi ‘Türk Milleti asker doğar, asker yaşar ve asker ölür’ askerlik bizim ruhumuzda var. Çocuklarımız da gidecekler gelecekler inşallah. Allah kavuştursun. Şimdiden tüm askerlerimize hayırlı yolculuklar ve hayırlı teskereler diliyorum. Askerlerimiz olmasa biz burada uyuyamayız. Askerlik bir nöbet değişimidir. Dün bizler bu nöbeti tuttuk. Daha sonra bizim çocuklarımız bu nöbeti tutacak. Şimdi de sevgili gençlerimiz vatan nöbeti tutacaklar ve inşallah hayırlarla aramıza gelecekler” dedi.

“HER ZAMAN YANLARINDAYIZ”

Askerlerin her zaman yanlarında olduklarını belirten Başkan Yardımcısı Mehmet Kafes ise, “Sevgili asker arkadaşlarım ve onların saygıdeğer yakınları, en kötü günümüz böyle olsun. Cenab-ı Allah’ım asker arkadaşlarımızın vatani görevlerini kazasız belasız yapıp sizlere kavuşturmayı nasip eylesin. Bu askerlik erkek olan herkesin vatani görevidir ve kardeşlerimizde gidip gelecekler. Üzülmek yok yine eğlencelerle gittikleri gibi yine eğlencelerle gelişlerini karşılayacağız. Kardeşlerimizin görevleri boyunca da her zaman yanındayız” dedi.

Askere gidecek olan Ersin Soy, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut’a teşekkür ederek, “Silifke Belediye Başkanımız Mustafa Turgut biz askere gidecek gençler için güzel bir eğlence tertip etti. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Biz gençler vatanımız için canımızı seve seve vermeye hazırız” diye konuştu.

Yemeğe Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Başkan Yardımcıları Ömer Savar ve Esen Tuba Tol, Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kafes, askerler ve aileleri katıldı. Askere gidecek gençler aileleriyle doyasıya eğlendi. Kuranı Keriminin okunmasının ardından Askere gidecek gençlerin ellerine kınalar yakıldı. Daha sonra yöresel müzik eşliğinde askerler Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ile birlikte oynadılar.  








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79