Turgut, “Avukatlık mesleği kutsal bir meslektir”

Turgut, “Avukatlık mesleği kutsal bir meslektir”

Turgut, “Avukatlık mesleği kutsal bir meslektir”

 

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, avukatların hukuk sistemi içinde önemli bir yere sahip olduklarını belirtti.

Başkan Dr. Mustafa Turgut, 5 Nisan Avukatlar gününü kutlayarak, şu düşüncelerine yer verdi. “Avukatların çalışma koşulları, mahkemelerdeki konumları açısından daha özgür bir konuma gelmeleri, savunma hakkının tam sağlanması için her türlü kolaylığın gösterilmesi gerekir. Avukatlık mesleği çok kutsal bir meslektir. Avukatlar, Türkiye'yi demokrasi ve insan hakları bakımından çağdaş bir ülke haline getirme yolunda çaba gösteren hukuk sisteminin vazgeçilmez temsilcileridir.

Bu çaba doğrultusunda yeni reformların yapılması, yargı sisteminin deki sorunların, hizmet standartlarının ve fiziki ihtiyaçların iyileştirilmesi ve ayrıca çağa uygun hale getirilmesi için adımlar atılmalıdır. Bunun yanında avukatlarımız, hakların korunmasında, adaletin sağlanmasında ve toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesinde çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Avukatlık mesleği, adaletin tecellisi ve tesisi hususunda sağladığı katkılarla son derece önemli ve göz ardı edilemeyecek kadar hassastır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm avukatlarımızın gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36