Turgut, “Demokrasi Parkı huzur veriyor”

Turgut, ''Demokrasi Parkı huzur veriyor''

Turgut, “Demokrasi Parkı huzur veriyor”

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, İçerisinde dinlenme alanları, ahşap oyun grupları, engelli bireylere özel parklar, havuz, tuvalet, büfe, kamelyalar, kum havuzları, oturma alanları, oyun alanları ve yeşil alanların bulunduğu Demokrasi Parkı’nın kent sakinleri tarafından büyük bir beğeni topladığını belirterek,  9500 metrekare alan üzerine kurulan Demokrasi Parkı, yeşil dokusu, dinlenme yerleri ve çocuklara uygun oyun alanları ile kent merkezine ayrı bir güzellik katmaya devam ediyor” dedi

 

“SİLİFKE’MİZİ PARK VE YEŞİL ALANLARLA TAÇLANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İlçeye değer katacak olan projeleri Silifke'ye kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını açıklayan Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "Sayağzı Mahallemize giderken Su büklümü mevkiinde kurduğumuz Demokrasi Parkımız, vatandaşlarımızın en çok tercih ettiği sosyal yaşam alanları arasında yer alıyor. Bu alan hepimizin bildiği gibi öncesinde toz, toprak, moloz ve ot bürümüş bir alandı. 9.500 m2 yüzölçümündeki parkımız dün ne haldeydi bugün ne durumda… Projeler hazırlandı ve yoğun bir süreçten geçilerek şuan vatandaşlarımızın en çok tercih ettiği bir park haline geldi. Parkımızda toplamda 6206 adet ağaç, mevsimlik çiçek ve çalı formlu bitki kullandık.  Çocuklarımız için 670 m2 kum havuzu, 7 adet çocuk ahşap fitness aleti, ahşap çocuk oyun parkı düzenledik. Yetişkinlerin dinlenip, hava alabileceği, çocukları oyunlar oynarken kitaplarını, gazetelerini okuyabilecekleri kameriyeler ve gölgelikler kullandık. Silifke Belediyesi olarak kentimizi daha yeşil, daha bakımlı, daha nefes alınır bir Akdeniz kenti yapmak için gayret gösteriyoruz.

Mahallelerimizde ne kadar yeşil alan varsa projeler yaparak, park ve yeşil alanlarımızı çoğaltmaya devam edeceğiz. Mukaddem Mahallesi, Toros Mahallesi ve Atakent Mahallesinde yaptığımız parklarımız da vatandaşlarımızın en çok tercih ettiği parklar arasında yer alıyor" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36