Turgut’tan Engelliler Derneğine ziyaret

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, her yıl 7-14 Ocak tarihleri arasında kutlanan “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” dolayısıyla Engelliler Derneğini ziyaret etti.

Turgut’tan Engelliler Derneğine ziyaret

Görme engelli vatandaşların talep ve sıkıntılarını dinleyen Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Birlik ve beraberlik içerisinde engelli bireylerimizin sorunlarını bir bir çözeceğiz. Kısa zamanda engelli vatandaşlarımızı hastaneye tedavileri için ulaştıracak olduğumuz özel aracımızı da alıyoruz. Şu an aracın özellikleri ve fiyat araştırmaları yapılıyor. Ulaşım, trafik, tedavi gibi çözümlenebilir isteklerin yanı sıra engelli bireylerimizin kendi ürettikleri el emeği ürünlerinde sergilenmesi ve satışının yapılması konusunda girişimlerimiz olacaktır. Kısa zamanda bu projelerimizi hayata geçireceğiz.

Bildiğimiz gibi her yıl 7-14 Ocak tarihleri arasında Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası olarak kutlanıyor.

Her çağda bağımsızlaşma ve özgürleşmenin çeşitli araçları vardır. Bütün çağlar boyunca baston da görme engelli vatandaşlarımızın bağımsızlaşmasını ve özgürleşmesini simgeleştiren en önemli araç olmuştur. Silifke’de yaşayan bütün vatandaşlarımızın engelli bireylerimiz için ayrılan otoparkları kullanmamalarını, görme engelli vatandaşlarımızın yürürken kullandıkları sarı şeritleri dikkate almalarını ve onlara her yerde yardımcı olmalarını istiyoruz.  Biz yöneticiler olarak sizler için, sizlerin yaşam standardını yükseltmek için hayatla buluşmanız, sokakla buluşmanız, insanlarla buluşmanız için varız. Onun için de bugün sizin duygu dünyanızı paylaşmak istedim. Beyaz Baston Haftanızı yeniden kutluyorum” dedi.

Engelliler Derneği yönetimi de Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’a ziyaretlerinden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36