Turnaların türküleri, mersinlileri büyüledi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlemiş olduğu ‘Turnaların Türküleri’ konseri, Mersinli sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Turnaların türküleri, mersinlileri büyüledi

Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan ve türkülerde sıkça kullanılan turna kuşunun yer aldığı türkülerin icra edildiği konser, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Konsere, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Vali Yardımcıları, Mersin Eski Valisi Akif Tığ, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecede Dr. Halil Atılgan, konser teması olan turnalar konusunda bir konferans verdi. Atılgan, konferansında turnaların Türk kültüründe önemli bir yeri olduğuna ve turnaların birçok duyguyu betimlemek için türkülerde yer aldığına örnekler ile değindi.

Konferans sonrası Dr. Halil Atılgan’a çiçek takdim ederek teşekkür eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, çok zengin bir kültüre sahip olduğumuzu, bu zenginliğin en önemli göstergelerinden biri olan türkülerimizin kıymetinin bilinmesi ve ön plana taşınması gerektiğini vurguladı.

Başkan Kocamaz, “Türkülerimizin kıymeti bilinmeli ve kayıt altına alınmalı. Bugün maalesef özellikle gençler pop kültürüne yöneliyor ve türkülerimiz kapı arkasında kalıyor. Biz istiyoruz ki geçmişle gelecek arasındaki bağı türkülerimiz ile kuralım, türkülerimizi yaşatalım. Bizim çok zengin bir kültürümüz var. Başka kültürlerden etkilenmeye ihtiyacımız yok. Elbette müziğin her türlüsüne saygı göstermeliyiz. Ancak önce kendi benliğimizden çıkan, bizi anlatan, bizi her yönüyle temsil eden türkülerimize sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu.

Konferans sonrasında başlayan ‘Turnaların Türküleri’ konserinde, Koro Şefi Kenan Yıldız koordinatörlüğünde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası sanatçıları tarafından Türkiye’nin birçok yöresinden türküler seslendirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36