Uluslararası platformda 11. yıl

Mersin Uluslararası 11. tarım, gıda ve hayvancılık fuarı açıldı.

Uluslararası platformda 11. yıl
Mersin Uluslararası 11. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, düzenlenen törenle açıldı. 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek olan fuarda, 90 katılımcı 150 markayla yer aldı. 40 binin üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçinin beklendiği fuarda, tarım ürünleri, tarım makineleri, ambalajlama ve paketleme malzemeleri tüketiciyle buluşturuluyor.

CNR Holding’e bağlı Pozitif Fuarcılık ile Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) işbirliğinde CNR EXPO Yenişehir Fuar Merkezi’nde düzenlenen Mersin Uluslararası 11. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışına, Mersin Vali Vekili Cezmi Türk Göçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Özgür Sanal, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Polonya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Konrad Zablocki, Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Çiftepala, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ve sektör temsilcileri katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen fuar açılışına katılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Özgül Sanal, Mersin Uluslararası 11. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda Mersin’in tarımın öncü kentlerinden biri olduğunu vurgulayarak, Mersin’in tarımdaki potansiyelini herkese tanıtacaklarını belirtti.

Başkan Vekili Sanal, “Mersin, narenciye üretiminde dünyada 4’üncü, Türkiye’de lider konumdadır. Sebze üretiminde önemli bir yerde bulunan kentimiz, örtü altı üretimde ise 2’inci sırada yer almaktadır” dedi.

Bu yılın Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Bakliyat Yılı olduğuna dikkat çeken Başkan Vekili Sanal, “Mersin, Türkiye’de bakliyat ihracatının yüzde 90’ını karşılayarak yine lider konumda yerini almaktadır. Şu anda ülkemizde üretilen bakliyat ürünlerinin çok büyük bir kısmı Mersin’e gelmekte, burada işlenmekte ve dış piyasalara gönderilmektedir. Hayvancılık alanında da Mersin önemli bir konumdadır” diye konuştu.

Mersin’i tarım alanında da istikrarlı bir şekilde geleceğe hazırladıklarını ifade eden Başkan Vekili Sanal, göreve geldiklerinde Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nı açtıklarını ifade etti.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Mersin genelinde birçok güzel projeye imza attığını söyleyen Başkan Vekili Sanal, “Özellikle tarımla uğraşan vatandaşlarımızın birincil ihtiyaçlarından olan Sulama Tesislerini hayata geçirerek, 52 mahallede Sulama Kooperatifleri oluşturduk ve 8 ilçede de Tahmin ve Erken Uyarı Sistemi’ni kurduk. Mersin’in tarım alanındaki liderliğini kaybetmemesi için daha çok çalışacağız” dedi.

9 bin metrekare kapalı, 5 bin metrekare açık alanda düzenlenen fuarda sera, sera malzeme ve ekipmanları, sera ısıtma soğutma havalandırma teknolojileri, damla sulama ve ekipmanları, sulama, makine ve ekipmanları, fide, fidan, tohum, organik gübre, gübre ve bitki besleme, bitki yetiştirme ortamları, tarım makineleri, ekipmanları, aksesuarları, sebze ve meyve işleme ve paketleme makineleri, organik tarım ve uygulamaları, süs bitkileri, peyzaj malzemeleri, hayvancılık ekipmanları, hayvan besleme ve yem üretimi, kalite sistemleri, tarımsal analiz laboratuvarları, tarım sigortaları, tarım kredileri, sektörel yayınlar gibi ürünler sergileniyor.

 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36