ÜRETEN BELEDİYE, DAHA YEŞİL ERDEMLİ

ÜRETEN BELEDİYE, DAHA YEŞİL ERDEMLİ

ÜRETEN BELEDİYE, DAHA YEŞİL ERDEMLİ

 

Üreten Belediye, anlayışı ile çevre düzenlemesi için gereken ürünleri kendi serasında yetiştiren Erdemli Belediyesi, sezon hazırlığı için yürüttüğü çalışmalarda son aşamaya geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Tüketen değil üreten belediyecilik, anlayışı ile her alanda olduğu gibi çevre düzenlemesinde de kendi ürünlerimizi yetiştiriyor ve kullanıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Erdemli Belediyesi, yeşil bir ilçe var etmek adına kentin her noktasında ihtiyaç duyulan çiçek ve ağaç fidanlarını yetiştirdiği belediye serasında, sezon hazırlıklarını tamamladı. İlçenin çevre düzenlemesinden, yeşil alanlarının arttırılmasına kadar her noktasında kullanılan yüzlerce çiçek ve fidanın yetiştirildiği serada, çalışmalar son aşamasına geldi.

İlçenin çiçek ve fidan ihtiyacını, üreten belediyecilik anlayışı doğrultusunda karşılamak için kendi serasını kuran Erdemli Belediyesi, üretilen bazı çiçek ve fidan türlerinin; Gül, Begonvil, Çitatmil, Benjamin, İskenderun Kauçuğu, Mine, Akdeniz Papatyası, Çin Karanfili, Oya, Amerikan Sarmaşığı, Hercai, Menekşe, Japon Gülü, Zakkum, Berberis, Taflon, Aralya olduğunu bildirdi. Çiçek ve Fidanların üretildikten sonra dikime hazır şekilde bekletildiğini söyleyen ekipler, ihtiyaç halinde talep edilen bölgelere ürünlerin sevk edildiğini ve dikiminin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Sera faaliyetleriyle ilgili açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Şehrimizin çevre düzenlemesi için ihtiyacı olan ürünler, fazlasıyla seramızda üretiliyor. Erdemli Belediyesi, dışa bağımlı olmadan yüz binin üzerinde yaptığı üretimle, kendi kendine yeten bir belediyedir.” ifadelerine yer verdi.

Yetiştirilen tüm ürünlerin dikime hazır vaziyette bulunduğunun altını çizen Belediye Başkanı Tollu sözlerini şu ifadelerle tamamladı,

“Ürünlerimizi yetiştirme aşamasında da bilimsel metotları kullanıyoruz. Ziraat mühendisleri ve Ziraat teknikerleri ile bu işi modern yöntemlerle yapıyoruz. Şu an çiçek seramızda onlarca çeşit bitkiden yüz bin adet üretilmiş olup, dikime hazır bir şekilde bekletilmektedir. İhtiyaçlara göre, mevsimsel uygunlukları da göz önüne alınarak dikim işleri gerçekleştirilecektir. Tüketen değil üreten belediyecilik, anlayışı ile her alanda olduğu gibi çevre düzenlemesinde de kendi ürünlerimizi yetiştiriyor ve kullanıyoruz.”


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79