Ürettiği ürünleri köylü pazarında satıyor

Silifke’de pazarcılık yapan Muhammet Uçar, kendi tarlasında ürettiği ürünleri köylü pazarında satarak ekmeğini kazanıyor.

Ürettiği ürünleri köylü pazarında satıyor

Haber: Atike Ceylan Kaçar


Mersin’in Silifke ilçesi Atakent mahallesinde pazarcılık yapan Uçar, kış ayları olmasına rağmen köylü pazarının bereketli geçtiği ve ekmek paralarını emekleriyle kazandıklarını söyledi.

Haftada en az 5 defa pazara tezgâh kuran emekçi vatandaş Uçar, “ben yıllardır pazarcılık yaparım. Köyde kendi emeklerimizle yaptığımız pekmez, nar ekşisi, tarhana, bulgur, kurutulmuş sebzeler ve bakliyat ürünleri satıyorum. Sattığımız ürünlerin birçoğu yöremize ait mutfaklarda tüketilen gıdalardan oluşur. Müşterilerimizin birçoğu başka illerden gelen tatilcilerden oluştuğu için genelde köylü pazarına uğramadan geçmiyorlar. Köy yapımı doğal ürünlerimiz ilgi görüyor. Buda bizleri memnun ediyor. Pazarımız bereketli geçiyor” dedi.

Pazardan alışveriş yapan tatilciler ise, köylü pazarına kurulan tezgâhların dikkat çektiğini belirterek, doğal üretim olan ürünleri almaktan mutluluk duyduklarını ve ürünleri kendilerine sunan köy halkına da teşekkür ettiklerini söyledi.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36