Vatandaşlar Sokak köpeklerine kulübe istiyor

Vatandaşlar soğuk hava şartlarında sokakta yaşayan köpeklere sahip çıkılmasını istiyor.

Vatandaşlar Sokak köpeklerine kulübe istiyor

Soğuk hava şartlarında insanların bile zorlandığı kış aylarında sokak köpeklerinin sahiplenmeye ihtiyaçları olduğu belirten Genç Silifkeliler Dernek Başkanı Osman Çetin, “Silifke’de oldukça fazla sokak köpeği var. Havaların aşırı soğuk gittiği dönemlerde birçok köpek sığınacak yer arıyor. Çoğu zaman evlerin önlerinde bulunan odunluk gibi yerlere sığınarak ısınmaya çalışıyor. Bizler artık köpeklerle iç içe yaşamaya alıştık. Hayvanları seviyoruz. Bu sadece sevmekle kalmamalı sahipte çıkmalıyız. Daha duyarlı olmamız gerekir.

KÖPEKLER VE KEDİLER İÇİN KULÜBE YAPILMALI

Silifke şehir merkezinde ve mahalle aralarına, köpeklerin içerisinde yaşaması için kulübeler yapılmasını söyleyen Çetin, “Ben her gün kapımın önüne gelen köpeklere bakıyorum. Onların aşırı soğuklarda ısınabilmesi için kaldırımlara karton seriyorum. Köpekler bu kartonların üzerinde uyuyorlar. Tabiî ki bu çözüm olmuyor. Yerel yönetimlerinde bu konuda çalışmaları olmalı. En azından sahiplendirme ya da barınak gibi çalışmalarla bu hayvanlar daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürebilirler. Hurdalardan ya da ahşaptan kulübeler yapılıp mahalle aralarına bırakılsa bu hayvanlar bu kulübelere girerek ısınabilirler” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36