Yaban domuzlarına sürek avı

Mersin’in Mut ilçesine bağlı Diştaş ve Çamlıca mahallelerinde, ekili tarım arazileri ile meyve bahçelerine zarar veren yaban domuzları için sürek avı yapıldı.

Yaban domuzlarına sürek avı

Diştaş ve Çamlıca mahallelerindeki çiftçilerin, yaban domuzlarının ekili tarım alanları ile meyve bahçelerine zarar verdikleri yönünde şikayetlerini yazılı ve sözlü olarak dile getirmesiyle, Mut Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün talebi ve Mersin Milli Parklar Şube Müdürlüğünün uygun görüşü ile mücadele amaçlı yaban domuzu sürek avı yapıldı. 

Bu amaçla 14 avcı ve 2 sürekçi yaban domuzu avı gerçekleştirdi. Jandarmanın ve 112 Acil Servis ekiplerinin tedbir aldığı sürek avında 23 adet yaban domuzunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Doğal hayatın korunarak bir denge içerisinde sürdürülebilir olması gerektiğini belirten Mut Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Muazzez Cüce, "Domuzlar da bir yaban hayvanı ve bunun da o doğal denge içerisinde bir yeri var. Çok hızlı ürüyor ve çoğalıyorlar. Yaban domuzu kültür bitkilerini yemek, çiğnemek, tarlayı burnuyla sürüp tahrip etmek, sebze ve meyve bahçelerini talan etmek suretiyle zarar veriyor. Diştaş ve Çamlıca mahallesinde yaşayan çiftçilerimizin talebi üzerine, yabani domuz popülasyonunun zarar eşiğini geçtiği, Mut İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personelleri tarafından tespit edilerek gerekli incelemeler yapılmış ve zirai mücadele teknik talimatları ışığında Bakanlığımız tarafından hazırlanan Bitki Sağlığı ve Karantina Program ve Prensipleri doğrultusunda yaban domuzu sürek avı yapılmasına karar verilmiştir" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36