“Yaz Mevsimi Bizim İçin Dinlenme Değil Çalışma Mevsimidir”

“Yaz Mevsimi Bizim İçin Dinlenme Değil Çalışma Mevsimidir”

“Yaz Mevsimi Bizim İçin Dinlenme Değil Çalışma Mevsimidir”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında kent merkezi başta olmak üzere 13 ilçede verdiği hizmetlerle yaz ayını dolu dolu geçirdi. Bir yandan ihtiyaçlara hızla cevap veren Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da kenti yaklaşan kış aylarına hazırladı.

Büyükşehir Belediyesi, fen işleri, ulaşım ve altyapı başta olmak üzere yaz ayı boyunca hummalı bir şekilde çalışarak vatandaşlara kesintisiz hizmet verdi.

 

Haziran ayında 13 ilçede içmesuyu terfi hattı açılışları ve temel atma törenleri ile altyapı hizmetlerinde çığır açan Büyükşehir Belediyesi, Anamur Otogarı’nın da temelini atarak, ulaşım hizmetlerinde ilçelere çağ atlatacağını bir kez daha kanıtladı.

Öte yandan Gülnar’da modern ve daha temiz bir kent için mezbaha hizmetini ve Gülnar Otogarı’nı hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, soğuk hava deposu ve mesire alanı projesinden sonra önemli hizmetleri ilçeye kazandırmış oldu.

 

Büyükşehir Belediyesi ayrıca Anamur’da hizmete sunduğu tenis kortundan sonra Bozyazı Tenis Kortu’nun da temelini atarak, ilçelere prestij kazandırdı.

 

Mersin’in halk plajları arasında alınan ilk ‘Mavi Bayrak’ gururu

 

Bu yaz Kızkalesi Halk Plajı’nda Mavi Bayrak alabilmek için gerekli olan 33 kriteri yerine getiren Büyükşehir Belediyesi, plaja ilk mavi bayrağını kazandırdı.

Mavi Bayrak için pek çok önemli kıstas belirlenirken, en önemlisi olan yüzme suyu kalitesi alınan numuneler ve yapılan analizler sonucunda A kalite olarak değerlendirildi.

Mersin’de herkes denize girebilsin diye hayata geçirilen engelli plajı da bu yazın en önemli ve faydalı hizmetlerinden biri oldu. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Denizkızı Turizm AŞ tarafından engelli kullanımına uygun hale getirilen uluslararası standartlardaki engelli plajları, yerli ve yabancı pek çok engelli turistin ziyaretçi akınına uğradı.

 

Yenilenen duraklar ve sıcak asfalt çalışmaları ile kışa hazırlık

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi kışın geçit vermeyen pek çok yola yaz aylarında asfaltlama çalışması yaparak, kenti kışa hazırladı. 2017 yılının ilk 7 ayında tüm ilçelerde yaklaşık 345 bin ton sıcak asfalt çalışması yapıldı.

Temmuz ayında ise rutin hizmetlerin yanında kentin atıl ve bakımsız halde olan durakları yenilendi. Tarsus’ta 69, Silifke’de 20 ve Erdemli’de 16 tane durağın yapımı tamamlandı ve vatandaşların hizmetine sunuldu.

Çalışmalar kapsamında Tarsus’a 80, Silifke’ye 50, Erdemli’ye 50, Anamur’a 20, Mut’a 20, Gülnar’a 20, Aydıncık’a 10 ve Bozyazı’ya 10 adet durak kazandırılmış olacak. Aynı zamanda uygun olmayan duraklar da tespit edilerek, çalışmalar sürdürülecek.

 

Öğrenciler sınavlara Büyükşehir ile hazırlanıyor

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, verdiği ücretsiz kurs sayesinde üniversiteye girmek isteyen gençlerin, hedeflerine ulaşmaları için önünü açacak. Hazırlıkları tamamlanan Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursları 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının başlaması ile açıldı.

Yaz aylarında spor ve enstrüman kursları da veren Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin ve Mersin halkının yazı dolu dolu geçirmesini sağladı.

“Yaz mevsimini dinlenerek değil çalışarak geçirdik”

Ağustos ayında 10 ilçede 10 büyük hizmete imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in içmesuyu sorununu çözmek amacı ile suyu olmayan pek çok mahalleye su götürdü.

Ayrıca su hattı eskimiş bakıma ihtiyacı olan mahallelerin de su hatları yenilendi. Mersin yaz döneminde kesintisiz ve sağlıklı içme suyuna kavuştu. Kanalizasyon hatları yenilendi.

 

Mezarlık 1-2 Kavşaklarını rahatlatacak Bat-Çık Kavşağı Projesi’nin deplase çalışmaları da başladı. Yaz ayında birçok açılış ve temel atma törenine imza atan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Yaz mevsimi bizim için dinlenme değil aksine daha yoğun çalışmanın yapıldığı mevsimdir. Yazın verdiğimiz hizmetler kentimizin altyapısı ve kışa hazırlık açısından önemli bir temel oluşturacaktır. Kışın suyu akmayan, yolu olmayan bir kent istemiyoruz. Bu yüzden karınca misali tüm yazı çalışarak geçirdik” dedi.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79