Yılın ilk meclis toplantısı gerçekleşti

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı Ocak ayı Meclis Toplantısı’nın ilk birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti.

Yılın ilk meclis toplantısı gerçekleşti

Meclis toplantısında komisyon raporlarına ait 12,  idari tekliflerine ait 32 ve gündem dışı 11 madde görüşüldü.

İdare tekliflerine ait meclis gündeminin ilk maddesinde yer alan Denetim Komisyonu Üye Seçimi teklifi görüşülerek, Serdar Arslan, Hikmet Koç, Ahmet Türkay, Akın Güneş ve Cengiz Pınar, 2016 yılı Denetim Komisyonu Üyesi olarak seçildi.

İdare tekliflerine ait maddelerin görüşülmesi ve ilgili komisyonlara oy birliği ile havale edilmesinin ardından komisyon raporları görüşüldü ve 12 madde de meclis üyeleri tarafından oy birliğince kabul edildi.

Meclis toplantısında gündem dışı maddeler içerisinde öne çıkan konular arasında, 2016 yılı Şubat ayında Ukrayna’nın Kherson şehri bölgesel devlet idaresi davetine katılacak olan heyetin, yurtdışına resmi görevli olarak gitmesi ve gerekli harcamaların ilgili bütçe kalemlerinden karşılanması ile ilgili teklifin Plan, Bütçe ve Yurtdışı Komisyonu’na havale edilmesi oy birliğince kabul edildi.

Mecliste görüşülen bir diğer madde ise Tarsus ilçesi, Kuşçular Mahallesi ile Adana,  Karaisalı ilçesi, Kıralan Mahallesi’ni birbirine bağlayan yolun, Mersin sınırları içerisinde kalan 3,5 km’lik kısmının Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı’nın ilgili yazısı uyarınca değerlendirilerek, Büyükşehir Belediyesi hizmet alanına dahil edilmesi, söz konusu yolun yapım onarım, altyapı ile asfalt çalışmasının yapılması ile ilgili teklif, Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

Başkan Kocamaz, “Mahkeme-i Kübra’da Hesap Vereceğiz”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Meclis toplantısının sonunda otogar sorunu ile ilgili Meclis üyelerine bilgi verdi.

Otogar sorununun Mersin’in başını ağrıtmaya devam ettiğini ifade eden Başkan Kocamaz, “Dışarıda herkes her şeyi konuşuyor da burada verilen mücadele ile ilgili her ne hikmetse insanlar tezvirat yapıyorlar. Meclis sorumluluk alsaydı bu olayların hiçbiri yaşanmayacaktı. Çünkü yasa diyor ki Meclis uzlaşmazlıkları çözer, uzlaşmaya götürür. Meclis bunu burada çözmüş olsaydı, bu olay böyle gelişmeyecekti. Maalesef bu olay hem bizi hem de Mersin’i rahatsız ediyor” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman açık ve şeffaf olduklarının altını çizen Başkan Kocamaz, bazı gazetecilerin yönetimi sorgular ve suçlayıcı tavır takındıklarını ifade etti. 

Mersin’in huzuru için insanların fitneden uzak durması gerektiğini vurgulayan Başkan Kocamaz, “Birçok konuda belediye ile ilgili tezvirat ortaya atılıyor. Ben de her Meclis toplantısında ortaya atılan dedikodular, gündemler ile ilgili açık ya da gizli sizlere bilgi veriyorum. Bir kısmını aleni olarak söylüyoruz ama bir kısmını maalesef söyleyemiyoruz. Bazı siyasi parti yöneticileri de yalan yanlış bilgilere dayanarak ortalığı germeye çalışıyorlar. Bizim veremeyeceğimiz hiçbir hesap yoktur. Her zaman söylüyorum dünyada insanları bir şekilde ikna etme şansınız olabilir ama mahşerde o hesabı vermek, Mahkeme-i Kübra’da yalanlarla oradakileri ikna etmek mümkün değil” şeklinde konuştu.

Başkan Kocamaz, “Biz Bu Kente Hizmet için Çalıştıkça Birileri İnsanların Kafalarını Karıştırıyor”

Meclis toplantısında akaryakıt ihalesi ile ilgili de konuşan Başkan Kocamaz, yapılan dedikoduların çok çirkin olduğunun altını çizerek, belediyenin birilerine peşkeş çektiğini söyleyenlerin amacının yapılacak olan hizmetleri yavaşlatmak olduğunu söyledi.

2010 yılından bu yana akaryakıt ihalelerindeki kırımları çıkarttığını ifade eden Başkan Kocamaz, “Biz açık şeffaf bir belediye yönetimi olmak için mücadele ediyoruz. 2010 yılında akaryakıt ihalesinin kırım oranı 0.61, 2011 yılında 2.01, yine 2012 yılında 3.40, 2013 yılında 3.14. Değerli arkadaşlar bu dört ihale de Kadıoğlu şirketinde kalmış. 2014 yılında önce belli bir miktar ihale yapılmış, ihaleyi 2.52 kırım oranıyla TANKAR firması almış. Yine 2014 yılında biz göreve gelmeden evvel 2.93 kırım oranı ile bir ihale daha yapılmış. 2014 yılında yani yıl sonunda yapılan ihale de 7.60 kırım ile RAMPET firmasına verilmiş. 2015 sonunda bizim yaptığımız ihalede ise kırım 3.88.” dedi. 

Asfalt ihalesine de değinen Başkan Kocamaz, “Biz asfalt ihalesini sadece düz bir asfalt ihalesi olarak yapmadık. Bunu Türkiye’deki birçok büyükşehir belediyesinin şartnamelerini alarak ihaleye çıktık. Bu sadece soğuk ya da sıcak asfalt değil, ihalede gerek sanat yapıları gerek battı-çıktılar dahil hepsi var. İhaleye sanırım 20’ye yakın firma katılıyor, 8’i yeterlilik alıyor, en son yüzde 28 kırımla bu iş bir firmada kalıyor. Biz bu kadar titiz davranırken birilerinin belediyeyi töhmet altında bırakmaya çalışması gerçekten bizi üzüyor” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36