Ziraat Odasından Altunok’a plaket

Ziraat Odasından Altunok’a plaket

Ziraat Odasından Altunok’a plaket

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, yaz döneminde yürütülen asfaltlama çalışmalarında tarım alanlarının bağlantı yollarını asfaltlayan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok’u makamında ziyaret etti.

HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok’u makamında ziyaret eden Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, bu ziyarette ayrıca Başkan Altunok’a bir plaket ve Silifke ovasında çiftçilerin yetiştirdiği ürünlerden oluşan bir de meyve sepeti sundu.  Ziyarette konuşan Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun yaptığı konuşmada, “Başkanım, bugün ilçe genelinde tarımla uğraşan çiftçilerimizi temsilen sizleri ziyarete geldik. Geçtiğimiz yaz aylarında Silifke genelinde yürüttüğünüz belediye hizmetlerinde halkımızın ve kentimizin ihtiyaçlarının yanı sıra tarımla uğraşan biz çiftçilerimize de sunduğunuz hizmetlerin farkındayız. Yıllarca yerel yöneticilerden isteğimiz olan tarım alanlarımızın bağlantı yollarının asfaltlanması isteğimiz maalesef sizin döneminizde değer buldu. Büyük zorluklar ve emeklerle yetiştirdiğimiz tarım ürünlerimizi pazara götürmede büyük bir sıkıntı yaşıyorduk. Pazara götürmek için yola çıkardığımız bu ürünlerimiz yazın tozdan kışın da kötü hava şartlarından etkilenmekteydi. Yani biz çiftçiler ulaşımda büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Allah sizlerden razı olsun tarım alanlarımıza giden bağlantı yollarını asfaltladınız. Yurt içi yurt dışı pazarlarda yer bulan ve ilçe ekonomimize büyük katkı sağlayan tarım ürünlerimizi artık rahatlıkla sebze ve meyve haline ulaştırmaya başladık. Ziyaretimizde tüm çiftçilerimiz adına sizlere bir plaket ve Silifke ovamızda yetiştirilen tarım ürünlerinden oluşan bir meyve sepetini de yine çiftçilerimiz adına sizlere veriyoruz. Çiftçilerimize verdiğiniz destekler ve hizmetler için ekibinize ve sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Birlik ve beraberliğin berekete vesile olacağına inandığını belirten Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok’ta kendisini ziyarete gelen Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. BelediyeBaşkanı Altunok yaptığı konuşmada, “İlçemiz Silifke son yıllarda tarım alanında yapmış olduğu önemli ve anlamlı çalışmalarla adından söz ettiren bir ilçemiz. Ovasında yetişen sayısız tarım ürünlerimiz ülkemizde hem iç piyasada hem de yurt dışı pazarlarda yerini almaktadır. Bu pazarlarla birlikte ilçe ekonomimize de büyük girdiler sağlanmaktadır. Ayrıca binlerce ailede geçimini tarım alanından sağlamaktadır.  Biz de belediye olarak geçtiğimiz yaz aylarında yaptığımız çalışma programımızda 88 mahallemizin isteklerini aciliyetine göre değerlendirerek uygulamaya geçtik. Bu çalışmalarımızla birlikte tarım alanlarına sahip mahallelerimizin ve ziraat odamızın belediyemizden istedikleri bağlantı yollarının asfaltlama isteklerini de yerinde getirdik. Önümüzdeki yaz döneminde diğer mahallelerimizde asfaltlama yapılacak yolların yanı sıra tarım alanlarında ulaşımda mağduriyet yaşayan çiftçilerimizin ulaşım konusunda yaşadıkları mağduriyetleri ortadan kaldıracağız. Halkımıza ve ilçemize hizmet yaparken vatandaşlarımız, muhtarlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla her zaman işbirliği içerisindeyiz. Tarım yollarını asfaltlama çalışmaları yapmamızdaki asıl amacımız büyük zorluklarla yetiştirilen tarım ürünlerinin tüketiciye ve pazara daha sağlıklı, daha hızlı ve daha güvenli ortamlarda ulaşmasını sağlamaktır. Muhtarlarımız, halkımız ve tarımla uğraşan çiftçilerimizden gelen bu tür isteklerin değerlendirilmesine veimkanlarımız ölçüsünde hayata geçirilmesine devam edeceğiz” diyerek Ziraat Odası Başkanı Doygun ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretleri için teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79