Ramazan ayında, kendilerine Simurg diyen  bir grup liseli ve üniversiteli  genç bir araya gelmiş; akademik dünya ile gerçek yaşamı senkronize etme, kurumsallaşma adına ülkemizde nasıl bir katkı yapabiliriz?  Onu tartıştılar.

Dernekleşerek önce kendilerini, kurumsallaşmak istiyorlar,  fikri olgunlaştırmak için kendilerine iki yıl gibi istişare zamanı tanımışlar..

Ben de açıkçası Zümrüd-ü Anka kuşunu, diğer bir adı,  Simurg’u  ya da Türk mitolojisinde Tuğrul kuşunu o zaman tanıdım..

Hikayeyi çok beğendim..

Gençler beni sohbete çağırdıklarında, araştırdım…

Öncelikle gençlerin kendiliklerinden böyle bir girişim içinde bulunmaları, milletimin adına çok güzel amatör bir girişim…

Gençler çevrelerinde dağınık bir toplum görmüşler ki,  kurumsal ve bilimsel bir toplum nasıl olmalı,  biz neler yapabiliriz, nasıl katkı sağlayabiliriz diye aralarında toplanmışlar bu konuda meşveret yapıyorlar..

Üniversitedeki halimi hatırladım… Toplumda gördüğümüz sıkıntıları konu alan onlarca sohbetler yapmış, projeler  üretmiş ama bu on arkadaş kadar bile organize olamamıştık..

Milletimizin geleceği adına gençler beni çok ümitlendirdi..

15 Temmuz’dan sonra  bu gençlerin gayretleri daha anlamlı hale geldi..

Türk milleti Kaf Dağın'da, Bilge Ağacındaki Simurg’a çok yaklaştı..

Hikaye şöyle ; kısaca bahsedeyim;

Bu kuş Kaf dağında Bilge ağacında yaşarmış.. Sıkıntıya girmiş  kuşları ancak o kurtarabilirmiş, ama çok uzun zamandır  kayıpmış.. Bir gün bir kuş sürüsü onun tüyüne rastlayıncaya kadar..

Kuşlar bunun üzerine  Simurg( Zümrüd-ü Anka) Kuşunu bulmaya karar vermişler…

Ancak Kaf Dağı Yedi zorlu vadiden geçerek ulaşılabilirmiş..

Her şeye rağmen yola çıkmışlar…

Vadilerden geçerken, isteğine arzularına, Aşk vadisinden geçerken aşkına dayanamayan,Sebatı becerisi zayıf olanlar, şaşkınlıklarına yenik düşenler ileri gidememiş.. Kalanı birlik vadisine varmışlar….

Son vadi yokluk vadisinde her şeyi göze alanlar Kaf Dağın'a ulaşmışlar..

İlk  Bülbül geri dönmüş, güle olan aşkını hatırlayıp; Papağan o güzelim tüylerini bahane etmiş (oysa tüyleri yüzünden kafese kapatılırmış); Kartal yükseklerdeki krallığını bırakamamış; Baykuş yıkıntılarını; Balıkçıl kuşu bataklığını özlemiş…

Hikaye bu ya her kuşu menzilden alı koyan bir sebebi yolundan alıkoymuş, sabrını kırmış, istikametinden etmiş..

Kaf dağına varan otuz kuş bilge ağacına ulaşmış…

Zümrüd’ü Anka  Fars mitolojisinde Simurg’un anlamı;

Simurg Farsça’da  Si: otuz  Murg: Kuş Demek..

Zümrüd-ü Anka kuşunu aramak ,  Simurg’a  ulaşmak için her türlü meşakkate katlanan 30 kuş kuşların en bilgesi, en marifetlisi, hırslarını en iyi kontrol edebilen, en becerikli, birliklerinden asla taviz vermeyen, inancı için her şeyi göze alabilen, kendiliğinden harekete geçebilenlerin kendisi imiş..

 

Milletimizin yokluğunun sınandığı 15 Temmuz’da aslında kalkışmayı organize edenlerin bu milletin yokluk vadisinden kaç kere geçtiğini unutmuşlar..

Bir anda nefsimizin istediği her şeyi, bir kenara bırakıp her türlü hırsı terk edip, bir olarak yok olmayı göze aldığımızı biz Çanakkale’de zaten göstermiştik..

Kurtuluş savaşı Çanakkale Zaferi’nin uyandırdığı ruh ile kazanılmıştır..

Türk milleti kendi küllerinden yeniden doğabilen bir Zümrüd-ü Anka’dır…

İçinde her zaman bu ruh vardır..

15 Temmuz’da uyandırdığımız bu ruhla, şimdi    güçlü olmak için, gelişmiş toplumu inşa etmeliyiz..

-Önce Anayasamızı acilen, hiçbir tarafın dayatması olmadan yapmalıyız..

-Meclisi milli koalisyon gibi işletmeliyiz..

-Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz çağrısını yaşatmak için , sağlamış olduğu bu birliğin sürekliliğini de sağlamalı.. Bu konuda çok büyük bir sorumluluğu var..

-Muhalefet partileri de bu birliği, toplumsal uzlaşmanın vasıtası olarak, her türlü eleştiri hakkını kullanmak kaydı ile, şartsız olarak destekleyerek, siyasi hırslara kurban etmemeli..

-Acilen, devlet organizasyonu, liyakata göre yapılandırılmalı, Devlet içinden hemşehricilik, okulculuk, cemaatcilik, aşiretçilik gibi kriterleri kaldırmalıdır..

-Devletin yapısı tamamen millete ait oluncaya kadar arınmalı, arıtılmalı

-Sayın Cumhurbaşkanım Allah size , yaşarken ve Türk milleti var oldukça,her türlü hırsı tatmin edecek bir sevgiye, makama, yaşama mazhar etti… Sizden beklentim; artık siyasetin dilinden, irfanın diline geçmeniz..  Her türlü vadiyi geçtiniz.. Bu milletin Tuğrul Kuşu, Zümrüd-ü Ankası oldunuz, Bundan sonra Tevazu haliyle, bilge diliyle, dik duruşunuz sergilemeniz..

-Millet olarak da artık hemşehri, dayı, akraba, cemaat, okulculuk, kurumculuk gibi yakınlarla devletti söğüşleme tavrından vazgeçmeliyiz. Devletin bu yapısını biraz da bizim bu taleplerimiz oluşturdu..

‘’Can arıyorsan Canansın

Bir lokma arıyorsan Ekmek

Neyi arıyorsan osun ….’’

Hz Mevlana

             Şimdiki TBMM'imiz demokrasi Müzesi olsun, acilen Türk milletinin bu onurlu davranışına, İnsanlık adına ve dünya halklarına göstermiş olduğu örnek direnişe uygun Yeni ve ihtişamlı bir meclis yapalım......Vekillerimizin Milletini ağırlayabileceği geniş odaları, salonları olsun.....

Bu dayanışma  milletin ,vatanın yokluk ve varlık mücadelesi olmuştur…. Dakikaların önemli olduğu bir zamanda millet  Cumhurbaşkanını anlamış ve meydana çıkmıştır.

Şimdi o gençler Zümrüd-ü Anka gençlerin gayretleri ne kadar anlamlı oldu.. Onlar daha o toplantıda  akademik hayatın gerçek hayatla senkronize olacağı bir kurumsal yapı nasıl olmalı derken çok doğru bir yoldalardı..

Yolunuz açık olsun SİMURG’lar, yolunuz açık olsun Zümrüd- Anka kuşları artık sırtınızda çok büyük bir yük var, bu yoldan dönmek yok.. Sözünüz var……

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sadık bal 8 yıl önce

çok akıllısın ama kendine faydan yok

Avatar
cardon bey 8 yıl önce

görüşünü yazının altına yazarmısın tefoş ne olduğun belirsiz

Avatar
sadık bal 8 yıl önce

tefoş kendi yazdığını inan kedinde anlamıyon sen çocukken böyle değiıdin

banner79