Akdeniz Haberler

Türkiye’nin İlk Kayısı Hasadı Silifke’den

GÜNDEM

Türkiye’nin İlk Kayısı Hasadı Silifke’den

Turfanda meyveciliğin merkezi olan Mersin’in Silifke ilçesinde sezonun ilk örtü altı kayısı hasadı yapıldı. İlk hasatta 100 kilo kayısı, Geçen yıl kilosu 40 TL’den satılan kayısının bu yıl 50-60TL’den satılması bekleniyor.
HABER: ATİKE CEYLAN

Silifke’nin Kabasakallı Mahallesi’nde örtü altında kayısı üretimi yapan Hamza Gökler, yılın ilk kayısı hasadını Silifke’de yapmanın gururunu yaşadıklarını ve ilk hasatta 100 kilo kayısı topladıklarını söyledi.

Kilo fiyatının şuan belli olmadığını akat geçen yıla kilosu 40 TL’den başladığını, bu yıl ise kilosunu 50-60 TL’den gitmesini beklediklerini ve İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere gönderdiklerini söyledi.

Dört dönüm örtü altına aldığı kayısı bahçesinden yaklaşık 10 – 12 ton ürün beklediğini ifade eden Gökler, "Bu yıl ürünümüz hava muhalefeti nedeniyle bir hafta geç hasat yapıldı. Fakat ürünün verimi ve kalitesi çok güzel. Kayısımız çok lezzetlidir. Tamamen doğal ortamda yetiştiriyoruz. Bu nedenle Pazar sıkıntısı yaşamıyoruz. Bereketli bir sezon olacağına inanıyorum. Bütün üreticilerimize kayısı sezonumuz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

 









Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.