Akdeniz Haberler

CHP’li Uçar, “Unutmadık, Unutturmayacağız”

SİYASET

CHP Silifke İlçe Örgütü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtına çelenk koydu.

CHP Silifke İlçe Örgütü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtına çelenk koydu.

 

Törene Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, meclis üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları ve partililer katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama töreninde günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar gerçekleştirdi. 

Başkan Uçar, “Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs’ta başlattığı bağımsızlık savaşı, "ulusal egemenliğe dayanan, tam bağımsız bir Türkiye" kararıdır ve 19 Mayıs 1919 tarihi, demokratik, laik ve aydınlık Türkiye Cumhuriyeti'ne atılan ilk adımdır. Emperyalist devletlere karşı sürdürülen bu onurlu mücadelenin askeri alandaki başarısının ardından, Türkiye siyasi, toplumsal, hukuki alandaki devrimleri ile uygar dünyanın yolunda ilerlemeye devam etmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk ışığıyla sadece ülkemizi değil, tüm dünyayı aydınlattı. O’nun ışığını azaltmak isteyen güç odakları olsa da, gördüğünüz gibi hepimiz buradayız. Gücümüzden hiçbir şey kaybetmedik. Türk Gençliği ve Türkiye Cumhuriyeti her zaman sapasağlam olacaktır. Çünkü biz Atatürk’ün evlatlarıyız. Biz bu dünyanın ve Türkiye’nin bütünleştirici gücüyüz. Biz bu dünyanın, bu coğrafyanın dengesiyiz. Biz Atatürk’ün ışığında hep burada duracağız. Liderimizin önünde saygıyla eğiliyorum, rahat uyu ulu önderim, yolundayız. Bütün bu duygu ve düşüncelerimle Yüce Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi saygıyla anıyor, tüm gençlerimizin ve yurttaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.