Akdeniz Haberler

İftar sofraları Yenişehir’de kuruldu

YAŞAM

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca farklı noktalarda ve ilçelerde kurmaya başladığı iftar sofralarında Mersinlilerle buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ramazan Ayı’nın ikinci gününde Yenişehir İlçesi’ndeki vatandaşlar ile birlikte orucunu açtı.

Dualar okunuyor, oruçlar açılıyor

Binlerce Mersinlinin Yenişehir Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde bir araya geldiği iftar programına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Yenişehir İlçe Başkanı Umut Topal, MHP Akdeniz İlçe Başkanı Ahmet Gencay, MHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Berrin Altıntaş, MHP il ve ilçe yönetimi, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yenişehir’de halkın yoğun ilgisi ve sevgisiyle karşılanan Başkan Kocamaz, vatandaşlarla tek tek selamlaşarak sohbet etti.

“Bizim her zamankinden daha fazla birbirimize sahip çıkmaya ihtiyacımız var”

11 ayın sultanı olan Ramazan Ayı‘nda Mersinlileri dostları ve komşuları ile aynı sofrada buluşturan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz gerçekleştirdiği konuşmasında, “Cenab-ı Allah’a binlerce kez şükrediyoruz ki sizlerle bir Ramazan akşamında, bir iftarda bir kez daha beraber olduk. Cenab-ı Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Bizi birbirimizden ayırmasın, ülkemizi bölmek parçalamak isteyen hainlere fırsat vermesin. İslam Âlemi üzerinde oynanan oyunları hep birlikte görüyoruz. Daha dün Kudüs’te yaşadıklarımız gerçekten insanlık dramı. Bizim her zamankinden daha fazla birleşmeye, bütünleşmeye ve birbirimize sahip çıkmaya ihtiyacımız var” dedi.

“Şükürler olsun ki bu bereketli topraklara ve burada yaşayan insanlara hizmet ediyoruz”

Cenab-ı Allah’ın bu Ramazan Ayı’nda İslam Alemi’nin üzerine oynanan oyunları def etmesi dikeklerinde bulunan Başkan Kocamaz, “Cenab-ı Allah bu Ramazan’ı ülkemizde barış, huzur ve kardeşlik için bir vesile kılsın. Suriye’de yaşanan insanlık dramının inşallah bu Ramazan vesilesiyle sonuna gelmiş oluruz. Cenab-ı Allah’a binlerce kere şükrediyoruz ki bereketli bir toprakta sizlerle beraber yaşıyoruz. Bu bereketli topraklara ve burada yaşayan insanlara hizmet ediyoruz. Bizleri duanızdan eksik etmeyin. Bizim sizlerle beraber bu Mersin’i ayağa kaldırma konusunda daha alacağımız çok yol var. Ben bir kez daha Ramazanınızı tebrik ediyorum, Allah daha nice Ramazanlarda hep birlikte bu iftarları paylaşmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.

Kurulan iftar sofralarında binlerce vatandaş dualar eşliğinde ezanın okunması ile beraber oruçlarını açtı. Yapılan Kuran-ı Kerim tilaveti ve iftar duası ile Ramazan ayının huzur ve bereketini aynı sofrada paylaşan vatandaşlar, birlik ve beraberlik içerisinde oruçlarını açmanın mutluğunu yaşadı.

Yunus Çoban iftar öncesi ve sonrasında ilahilerini seslendirirken, Fatma Beyza Gündoğan’ın şiir dinletisi ve semazenlerin gösterisi ile vatandaşlar huzur dolu bir akşam yaşadı. 




Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.