Akdeniz Haberler

Ulu Çınar ağacı ilgi bekliyor

YAŞAM

Sabak köyü Müsait Dedelin mahallesinde bulunan ulu çınarın altından su değirmenine akan çokpınar suyu coşarken, şimdilerde boru içine alınan su nedeniyle çınar ağıcı kurumaya yüz tuttu.

Keben köyü nde sulama suyu olarak kullanılmak için boru içine alınan çınar agacının dibindeki su boru içine alınca susuz kaldı ve doğaya küstü.Bu durum doğasever vatandaşları endişelendirdi ve doğaya zarar verildiğni ileri sürdüler.

Vatandaşlar, “Aslında suyun dağılması sözkonusu ise değirmenin çıkışından su boruya alınabilirdi. Keben köyünün sulama suyu için kullanılacak olan bu su boru içine yanlış yerden alınmıştır. Hiç bir geleceği düşünmeden akan su görünen demir boru içine alındı ve de heybetli ulu çınar küsmeye başladı aslında değirmenin çıkışından su boruya alınsa hem bu tarihimize sahip çıkılırdı hemde muhteşem doğa harikası yok edilmezdi. Ayrıca kültür ve turizm müdürlüğünce ulu çınar ağacının koruma altına alınmasını bekliyoruz. Bu çınar yüzyılları içinde saklıyor. Sahip çıkılması ve anıt ağıcı olarak tescillenmesini istiyoruz. Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez diyoruz ve acilen borunun iptal edilerek eski haline gelmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuşarak yetkilileri göreve davet ettiler.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.