Akdeniz Haberler

Deniz Şehitleri Anısına Hazırlanan Çelenk Denize Bırakıldı

YEREL

Deniz Şehitleri Anısına Hazırlanan Çelenk Denize Bırakıldı

 

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve Taşucu Liman Başkanı İshak Özdemir deniz şehitlerinin anısına hazırlanan çelengi, denize bıraktılar.

Taşucu Limanından Yat ile Denize açılan ilçe protokolü ve davetliler Deniz Şehitleri için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudular. Deniz şehitleri anısına denize çelek bırakan Kaymakam Şevket Cinbir, “1 Temmuz Denizcilerimizin Bayramı olarak kutlanmaktadır. Bizde Şehit Denizcilerimiz anısına denize çelenk bıraktık. Türk Milleti olarak karada savaşçılığı ile tanınan milletiz ama denizde de ciddi şekilde varlığımızı gösterdik. Piri Reislerle, Turgut Reislerle, Barbaros Hayrettinlerle, Çaka Beylerle dünya denizcilik tarihinde de ciddi bir iz bıraktık. 1926 yılında çıkan kanun çok önemli.

Türkiye Cumhuriyeti Bağımsızlığını elde ederken denizlerde de ticari bağımsızlığımızı elde ettik. Bu açıdan önemli ve bir bayram olarak kutluyoruz. Bu vesile ile tüm denizcilerimizin, denize gönül verenlerin Kabotaj Bayramını kutluyorum ve Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden deniz şehitlerini de rahmetle anıyorum’ diye konuştu. Akdeniz’i Türk gölü haline getiren denizci büyüklerimizi rahmetle anıyor ve kutluyorum” dedi.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında düzenlenen yat turuna, Sahil güvenlik ekipleri, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ve Medcem’e ait bot ve Römorkörler eşlik etti. Römorkörün ve Sahil Güvenlik Botunun yaptığı gösteriler beğeniyle izlendi.






















Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.