Akdeniz Haberler

KAYMAKAM CİNBİR, İFTARINI VATANDAŞLARLA AÇIYOR

YEREL

KAYMAKAM CİNBİR, İFTARINI VATANDAŞLARLA AÇIYOR

 Silifke Kaymakamlığının öncülüğünde Silifke Müftülüğü ve mahalle muhtarlarının birlikte organizesi ile düzenlenen İftar yemekleri yoğun katılımlarla geçiyor.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, düzenlen iftar programlarına katılıp, vatandaşlarla sohbet edip oruçlarını hatırlıyor.

Son olarak Gündüzler ve Cambazlı Mahallelerinde düzenlenen iftar programına katılan Kaymakam Şevket Cinbir ve ailesi, Garnizon Komutanı Ali Özcan ve ailesi ile İlçe Müftüsü Emin Yüksek, vatandaşların sıcak ilgisi ile karşılandı.

 

Her fırsatta halkın arasında olmayı tercih eden ve vatandaşın sorunun birebir dinleyen Kaymakam Cinbir Ramazan ayında da iftar sofralarında vatandaşlar olmayı tercih etti.

 

Gündüzler ve Cambazlı Mahallesi'ne giden Kaymakam Cinbir, mahalle meydanında toplanan vatandaşları tek tek ziyaret edip hal hatırlarını sordu. Kendisini halkın her zaman için ulaşabilmesini önemsediğini belirten Kaymakam Cinbir, “Bu nedenle gittiğim her yerde vatandaşa telefon numaramı veriyorum ve Cuma günleri halk günleri olduğunu söylüyorum. Her türlü sorununuzda telefonla ulaşamazsanız bile kısa mesaj yoluyla bana ulaşabilirsiniz” dedi.

 

İftar programı öncesi çocuklarla da sohbet etmeyi ihmal etmeyen Kaymakam Cinbir ve Eşi Hayriye Cinbir, çocukların mahalleleri için isteği olup olmadığını sordu.

Kendisinden part ve bisiklet isteyen çocukların isteklerini not alan Kaymakam Cinbir, park yapamayacaklarını, park yapmanın belediyelerin işi olduğunu fakat, zor durumda olan ve

zor durumda olan ailelere yardım edileceğini belirtirken, “Yardım etmek bizim görevimiz. Bu ailelerimizin isim ve kimlik numaralarını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza ulaştıracağız. Araştırmasını kendileri Silifke'ye gelmeden yapılacak. Sonuçları bildirilip ihtiyaç sahipleri ise gerekli yardımlar kendilerinin kaymakamlık binaya gelmesine gerek kalmadan yardımlar ulaştırılacaktır” dedi.

Ramazan ayının bereketinden ve insanı ilişkilerden bahseden Kaymakam Cinbir, “Ramazan berekettir. Ramazan rahmettir. Yıl boyunca unuttuğumuz komşuluk ilişkilerimiz biraz daha güçleniyor. Ramazanla birlikte yuvalarımıza, sokaklarımıza, mahallelerimize, beldelerimize, ilçemize, ülkemize, İslam coğrafyasına, bütün dünyaya rahmetin ve bereketin hakim olmasını temenni ediyoruz. Tabi bu rahmet ve bereketlerden başta yuvalarımızda istifade etmeyi Allahın bize nasip etmesini diliyorum" dedi.

 

Her gittiği yerde birlik beraberlik çağrısında bulunmayı ihmal etmeyen Kaymakam Cinbir yine burada da birlik beraberlik mesajları verdi. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Kaymakam Cinbir, ezanın okunmasıyla birlikte iftarını köyün yaşlıları ile birlikte açtı. Ardından çay içip sohbet ettiler. İftar programı esnasında İlçe Müftüsü Emin Yüksek tarafından kuran-ı kerim okundu ardından yemek duası edildi.

 
















Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.