Akdeniz Haberler

Silifke'de bayramlaşma dualarla yapıldı

YEREL

Silifke'de bayramlaşma dualarla yapıldı

Mersin in Silifke ilçesinde Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir’ in himayelerinde düzenlenen bayramlaşma programı Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi.

İlçe protokolünün, Silifke kurum amirleri, sivil toplum örgüt temsilcileri ile muhtarların katıldığı bayramlaşma programı dualar eşliğinde gerçekleştirildi.

HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Programda Kaymakam Cinbir başta olmak üzere katılım sağlayan kişiler tek tek bayram dileklerini söylediler

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir yaptığı konuşmasında, Silifkelilerin kendisini bağrına bastığından dolayı teşekkür ederken şunları kaydetti , "2014 Eylül ayında Silifke ilçesine tayinim çıktığı günden bu tarafa sizlerle birlikteyim. İlk gün burada dediğin bir söz vardı sizlere mülki amiri olmanın yani sıra kardeş dost, arkadaş, evlat olmaya geldim demiştim. Bugün görüyorum ki söylediğim bu sözler gerçekleşmiş siz değerli Silifkeliler beni bağrına basmış ve kendilerinden birisi olarak görmüştür. Ben de sizleri oldukça önemsiyor ve seviyorum. Silifke kardeşlik ve milli duyguları yüksek olan bir ilçe bunu Ramazan aylarında daha çok hissediyoruz. Örneğin Ramazan ayında Her köyden bir davet geliyor, köy muhtarı köyde fakir ihtiyaç sahibi insanları belirliyor ya da köy halkı ile birlikte iftar programları düzenliyor. Böylelikle Gönül sofraları kuruyorlar. Biz de Kaymakamlık olarak geçen yıl Silifke şehir Stadı'nda yaklaşık 6500 kişiye iftar yemeği vererek Silifkeliler ile birlikte olduk. Bu yıl ise aynı şekilde 7000 kişilik bir iftar yemeği düzenleyerek Silifkeliler ile İftar sofrasında buluştuk. Bu anlamda bazen görmediğimiz kapı komşumuz bazen ihtiyaç sahibi insanlar bazen de her zaman yanımızda olan insanların orada iç içe aynı sofrada bulunduklarını gördük. Amacımız Ramazan ayında gönülleri bir araya getirmek Sofranın kalabalıktı değil gönüllerin kalabalıklığını sağlamaktı ve amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle siz değerli Silifke halkının ramazan bayramını kutlar bayramın kardeşlik huzur birlik beraberlik içinde geçmesini dilerim.

Kaymakam Cinbir'in konuşmasının ardından dua edildi ardından ise ilçe Protokolü Silifke Huzurevi, Jandarma Karakolu, Polis Karakolu, Taşucu Sahil Güvenlik, Taşucu Jandarma karakolunu ziyaret ederek bayramlaştılar.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.