Hem eğitim aldılar, hem kaynaştılar

Doktor ve hemşire adayı öğrenciler, bedensel ve zihinsel engellilerle iletişim kurma ve davranış konularında uygulamalı eğitim aldılar.

Hem eğitim aldılar, hem kaynaştılar

Haber: Atike Ceylan Kaçar

Silifke’de Özel Hızır Sağlık ve Meslek Lisesi öğrencileri, Yükselen Özel Eğitim Okulu’nda zihinsel ve bedensel engellilere davranış ve iletişim kurma konularında uygulamalı eğitim aldılar.

Öğrencilerin birbirleriyle tanışması ve kaynaşmasını da amaçlayan eğitimde; Yükselen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Halit Karakuş tarafından sözlü ve uygulamalı eğitim verildi. Verilen eğitimde engelli çocukların hayata kazandırılması yönünde eğitimin mutlaka olması gerektiğini vurgulayan Karakuş, bedensel ve zihinsel engelli her çocuk doğru yaklaşım, ilgi ve iyi iletişim kurmayla başlayıp hayatın her noktasında engelsiz yaşayabilmesi için eğitim alması gerektiğini belirtti. Bedensel ve zihinsel engelliler konusunda eğitim veren Karakuş, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Verilen eğitimin ardından birbirleriyle kaynaşan öğrenciler, çalınan darbuka eşliğinde hem alkışlarla ritim tuttular hem de hep beraber oynadılar. Eğitimin sonunda hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmeyen öğrenciler vedalaşarak ayrıldılar.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...  www.facebook.com/media/set/


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36