“Tarımsal mazotun fiyatı düşürülmeli”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, yanlış politikalar nedeniyle zor durumda olan başta Silifke’deki ve tüm ülkemizdeki çiftçinin rahatlaması için tarımda kullanılan mazot fiyatının düşürülmesi gerektiğini söyledi.

“Tarımsal mazotun fiyatı düşürülmeli”

CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, yaptığı açıklamada, çiftçinin içinde bulunduğu çıkmazdan çıkarılması için Hükümet tarafından acil önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Uçar, Ak Parti iktidarının şu ana kadar CHP’nin seçim vaatlerini gerçekleştirmeye çalıştığını bunun da kendilerini mutlu ettiğini belirterek, CHP’nin tarımsal girdi maliyetlerinin düşürülerek üretici üzerindeki yüklerin hafifletilmesi yönündeki vaatlerini örnek alan iktidarın, yemde yüzde 8, gübrede ise yüzde 18 olan KDV oranlarını yüzde 1’e indirdiğini de anımsattı. Bunun yeterli olmadığının altını çizen Bünyamin Uçar, en önemli girdi maliyeti olan mazotun da üreticiye düşük fiyatla verilmesi gerektiğini belirtip, iktidara çağrı yaptı. Uçar, “Silifke İlçemizdeki çiftçilerimiz ile yaptığımız görüşmelerde onların o zor şartlarda ki yaşam mücadeleleri partimizin çiftçilere yönelik parti programımızın gereksinimini ortaya çıkarmıştır. Tarım ülkesi olmasına karşın, uygulanan yanlış tarım politikaları nedeniyle adeta yok olma noktasına getirilen Türkiye’nin içinde bulunduğu açmazdan çıkışı yine tarımsal üretimin desteklenmesi ve üretimin artırılmasıyla mümkündür. Çukurova Bölgesi’nde başta narenciye üreticisi olmak üzere tarla tarımında bin bir emekle ürün elde eden üretici çaresizliğe sürükleniyor” dedi.

Asgari ücretin 1300 TL’ye çıkarılmasının da yine CHP’nin kamuoyunda kabul gören 1500 TL’lik asgari ücret vaadi sayesinde gerçekleştiğini dile getiren İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, art arda yapılan zamların ise asgari ücrette yapılan artışa gölge düşürdüğünü kaydetti. Uçar, “AKP iktidarı 1 Ocak’tan itibaren neredeyse tüm alanlarda hayata geçirdiği zamlarla asgari ücretliye verdiği zammın göstermelik olduğunu beyan etmiştir” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36